Колеги,ще помоля ако някой има възможност да ми остави образец на ИМ за иск по чл.11 от ЗСПЗЗ ,предявим от правоимащото лице срещу Общинска служба "Земеделие и гори".До сега не съм работил изобщо с този закон,а ми се постави задача по изготвяне на ИМ.
Ще се радвам,ако някой от Вас ми помогне-знаете,всяко начало си е трудно!
Предварително благодаря.
- Дата и час: 05 Фев 2025, 09:09 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Образец на ИМ по чл.11 от ЗСПЗЗ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Образец на ИМ по чл.11 от ЗСПЗЗ
Когато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай!Защото когато се връщаш ще срещнеш същите хора !
- gosho72
- Потребител
Колега ценя мненията Ви във този форум и ще се радвам да Ви помогна с примерна ИМ.
Доверителят ми .... е наследник на ....., б.ж. на ...., починал на ..., видно от Удостоверение за наследници № .Наследодателят му е притежавал следният земеделски имот: Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ..... Наследниците не са подали заявление пред Общинската служба по земеделие и гори- гр.... за възстановяване на правото си на собственост върху горната нива в съответния срок, видно от представеното Удостоверение на Общинска служба по земеделие и гори- гр..... Съгласно последното въпросния имот липсва в емлячния регистър, защото е...... С оглед на горното
ПЕТИТУМ: Моля, да ни призовете на съд с ответника и след като установите твърдяното от мен да признаете по отношение на Общинската служба по земеделие и гори- гр.... правото на наследниците на ...., б.ж. на ..... да възстановят собствеността си върху Нива от .....дка, находяща се в местността “....” в землището на ......
ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1. Удостоверение за наследници № ;Удостоверение Изх.№ изд от ОСЗГ- гр.;Съобщение за заплащане на данък върху земя и сграда;
Моля, да ми бъде издадено съдебно удостоверение, въз основа на което да се снабдя с друго такова от .... от което да е видно притежавал ли е ....., б.ж. на ..... Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ...
Моля, да ни бъде допуснат един свидетел при довеждане, който ще установи твърдяните по- горе обстоятелства.
Доверителят ми .... е наследник на ....., б.ж. на ...., починал на ..., видно от Удостоверение за наследници № .Наследодателят му е притежавал следният земеделски имот: Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ..... Наследниците не са подали заявление пред Общинската служба по земеделие и гори- гр.... за възстановяване на правото си на собственост върху горната нива в съответния срок, видно от представеното Удостоверение на Общинска служба по земеделие и гори- гр..... Съгласно последното въпросния имот липсва в емлячния регистър, защото е...... С оглед на горното
ПЕТИТУМ: Моля, да ни призовете на съд с ответника и след като установите твърдяното от мен да признаете по отношение на Общинската служба по земеделие и гори- гр.... правото на наследниците на ...., б.ж. на ..... да възстановят собствеността си върху Нива от .....дка, находяща се в местността “....” в землището на ......
ДОКАЗАТЕЛСТВА: 1. Удостоверение за наследници № ;Удостоверение Изх.№ изд от ОСЗГ- гр.;Съобщение за заплащане на данък върху земя и сграда;
Моля, да ми бъде издадено съдебно удостоверение, въз основа на което да се снабдя с друго такова от .... от което да е видно притежавал ли е ....., б.ж. на ..... Нива от ...дка, находяща се в местността “....” в землището на ...
Моля, да ни бъде допуснат един свидетел при довеждане, който ще установи твърдяните по- горе обстоятелства.
- stenly_v
- Младши потребител
Извинявам се , че се намесвам. Стенли , ако позволиш два въпроса Какво е това съобщение за платени данъци ? Тези старите удостоверения от емл. регистър важат ли
- julia
- Потребител
Сламката на ИМ е примерна от едно мое миналогодишно дело.Съобщението за плащане на данъци е в случай, че към момента земята, която искате да възстановите е застроена със сграда и за нея сте заплащали данъци.Удостоверенията от емлячния регистър са сигурно доказателство, че земята е била нечия собственост и е внесена в ТКЗС, което се явява сигурно доказателство за претенцията Ви.Поне по мои наблюдения при водените от мен дела е било от решаващо значение.Успех.
- stenly_v
- Младши потребител
stenly_v написа:Сламката на ИМ е примерна от едно мое миналогодишно дело.Съобщението за плащане на данъци е в случай, че към момента земята, която искате да възстановите е застроена със сграда и за нея сте заплащали данъци.Удостоверенията от емлячния регистър са сигурно доказателство, че земята е била нечия собственост и е внесена в ТКЗС, което се явява сигурно доказателство за претенцията Ви.Поне по мои наблюдения при водените от мен дела е било от решаващо значение.Успех.
Колегата да провери практиката на съответният съд ,в някои съдилище е прието вместо да издават удостоверения и на базата на тях ОСЗГ да го снабдява с друго от което да е видно дали има възстановяване на наследници ,още с исковата молба да се представи такова . Е разликата е в това че ще платите 5 лв такса ва ОСЗГ .
- donna
- Старши потребител
Благодаря Стенли !
Много си отзивчива и изчерпателна ! Бъди здрава ! Желая ТИ весели празници и ползотворна работа ! УСПЕХ ВЪВ ВСИЧКО КАКВОТО ПРЕДПРИЕМЕШ!
Само не разбрах емлячните регистри, които са в оБщините ЗАЩО непременно трябва да означават , че земите са били в ТКЗС , ане частни . В тях пише ,че на лицето се води в регистър примерно както е при нас от 49г. или 36-40г. дан декларация № , партида № следния непокрит зем. имот. То тогава още ТКЗС не е имало . И двата имота след това са вкл. в стр. граници и са иззети чак към 56г . когато се е изготвял нов КАд .план и е предстояло вкл. им в регулация.
Само не разбрах емлячните регистри, които са в оБщините ЗАЩО непременно трябва да означават , че земите са били в ТКЗС , ане частни . В тях пише ,че на лицето се води в регистър примерно както е при нас от 49г. или 36-40г. дан декларация № , партида № следния непокрит зем. имот. То тогава още ТКЗС не е имало . И двата имота след това са вкл. в стр. граници и са иззети чак към 56г . когато се е изготвял нов КАд .план и е предстояло вкл. им в регулация.
- julia
- Потребител
В този случай колега ще приложите по делото декларация за непокрит земеделски имот.Donna приемам мнението Ви и го приветствам като чудесна идея, която спестява време и писане на удостоверения.В нашият съд обаче практиката е следната пишеш си съд.удо-е и се оправяш сам.Това е малка и несъществена "спънка".Успех!
- stenly_v
- Младши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|