начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

данъчен ревизионен акт

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

данъчен ревизионен акт

Мнениеот p_petkova » 08 Дек 2006, 12:37

здравейте на всички посетители на форума.
издаден ми е данъчен ревизионен акт, в който са допуснати процесуални нарушения.
понеже в допк не срещнах опция за претендиране за нищожност на акта на базата на процесуални нарушения разгледах административно - процесуалния кодекс, но там пише Чл. 128. (1) На административните съдилища са подведомствени всички дела по искания за:
1. издаване, изменение, отмяна или обявяване на нищожност на административни актове;
и въпросът ми е следният - според Вас Ревизионния акт административен ли е?
приемам всякакви мнения и съвети. благодаря
p_petkova
Младши потребител

Мнениеот wit » 08 Дек 2006, 13:06

Да, индивидуален административен акт. Съвет - спешно се обърнете към адвокат, който се занимава с производство по данъчни дела. Има срок за обжалването му! Успех!
wit
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 08 Дек 2006, 13:19

Административните съдилища ще започнат образуването на дела след 01.03.2007 год.
В настоящия момент делото е родово подсъдно на окръжен съд.
Спазете предвидения Ви в ДОПК срок за обжалване,който е преклузивен и след изтичането му ДРА не подлежи на обжалване.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот p_petkova » 08 Дек 2006, 13:45

благодаря за отговорите
но всъщност мисълта ми е следната:
вече е издаден акта и по допк следва да го обжалвам по административен ред пред ТДД на НАП. там вероятно ще ми назначат нова ревизия, която аз искам да избегна.
има ли възможност направо да отида в съда, където евентуално да го обявят за нищожен
p_petkova
Младши потребител

Мнениеот j.k » 08 Дек 2006, 14:06

Ревизионните актове се обжалват първо по административен ред пред съответния директор на Дирекция"Обжалване и управление на изпълнението" . Обжалването по административен ред е абсолютна процесуална предпоставка за допустимост на иска пред съда. Ако пропуснете този момент искът Ви пред окръжен съд ще бъде отхвърлен като недопустим. Възползвайте се!
j.k
Младши потребител

Мнениеот p_petkova » 08 Дек 2006, 14:29

благодаря на всички които се отзоваха.
смятам да обжалвам по административен ред и се надявам заради съществените им процесуални нарушения акта в тази част да бъде отменен
p_petkova
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ