Моля за съвет!
Налага ми се смяна на квартирата. Имам сключен договор за наем с наемодател, който е заверен нотариално. Първоначалната ни уговорка беше наемодателят да замине за Италия за дълъг период от време, а аз да плащам наема на сестра му. Договорът вече тече, но аз не мога да се нанеса, понеже наемодателят все още живее там. Оправдава се с факта, че все още не може да напусне България.
Изпълнила съм всички предварителни условия по договора, предплатила съм и наем за един месец, който вече изтича. Какви са правата ми?
- Дата и час: 05 Фев 2025, 05:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неизпълнение на договор за наем
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Имате следните възможности:
1.Да искате пряко изпълнение на договора,заедно с вредите претърпени от Вас.можете да предявите иск по неизпълнение на договора,чрез който наемодателя да бъде осъден за предаването на веща.
Тази възможност ми изглежда доста хипотетична обаче.
2.Другата възможност е да бъде развален договора за наем по реда на чл.87 от ЗЗД.на наемодателя се дава от Ваша страна чрез нотариална покана срок за изпълнение,като след изтичането му ще считате договора за развален.Дължи Ви се връщане на наемната цена и обезщетение за вреди /за които също е необходимо предявяване на иск от Ваша страна/.
1.Да искате пряко изпълнение на договора,заедно с вредите претърпени от Вас.можете да предявите иск по неизпълнение на договора,чрез който наемодателя да бъде осъден за предаването на веща.
2.Другата възможност е да бъде развален договора за наем по реда на чл.87 от ЗЗД.на наемодателя се дава от Ваша страна чрез нотариална покана срок за изпълнение,като след изтичането му ще считате договора за развален.Дължи Ви се връщане на наемната цена и обезщетение за вреди /за които също е необходимо предявяване на иск от Ваша страна/.
- gosho72
- Потребител
Благодаря!
gosho72 написа:Имате следните възможности:
Благодаря много!
- desi_stoeva
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|