начало

Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност Някои бележки за поощрителните норми, освобождаващи от наказателна отговорност

Помощ - кой е "шеф" на областния управител ?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Помощ - кой е "шеф" на областния управител ?

Мнениеот ivantcho » 09 Окт 2006, 12:14

Здравейте,

Преди няколко години неизвестна на мен организация надписа с боя оградите на повечето къщи по нашата улица с нови номера.

Това съответно е промяна в личните данни и личните документи също трябва да бъдат подменени.
Писах молба до кварталния кмет с въпрос какъв ми е адреса и кой трябва да поеме подмяната на личните документи - без отговор.
Писах жалба до градския кмет с приложена молбата до кварталния кмет - получих отговор, който почти няма връзка с въпросите в жалбата ми (само потвърждават, че написаното с боя всъщност е настоящия ми адрес). Интересно е, че "отговора" носи дата 36 дни след датата на жалбата ми, и в него удобно е цитиран моя входящ номер, но с дата 7 дни по-късно. Отговора дойде два дни, след като пуснах нова жалба с приложени двата предни документа - до областния управител :wink: .
От областния управител получих копие от негово писмо до градския кмет, в което му нарежда да отговори на всички зададени от мен въпроси в указан срок. До момента не съм получил никакъв отговор нито от градския кмет, нито от областния управител. А и от двете дати (пускането на жалбата до областния управител и указания от него срок до градския кмет) са минали повече от 30 дни! При подаването на документите всички деловодителки ми подчертаваха, че срока за писмен отговор е 30 дни :roll: .

До кого трябва да е следващата жалба - депутат, министър, президент? Или направо да си търся правата в съда? Дали ще помогнат копия до няколко национални медии?
ivantcho
Нов потребител

Мнениеот anirri » 10 Окт 2006, 00:52

Здравей,
Областният го комондва Ники Василев като министър на държавната администрация, но не се надявай и там. той пък ще пише на областния да извърши проверка и да ти отговори, а областния ще пише на кмета и т.н. После всички ще започнат да си отговарят и току-виж започнали да си пишат и без теб. Накрая ще получиш няколко обстойни писма, че таксата за снабдяване с нови документи за самоличност е едиколко си лв. или евро.
Така харесва ли ти? :?:
:idea: Предлагам ти да се снабдиш с удостоверителен документ от общината за идентичност на адресите и да си оставиш личните документи намира.
anirri
Младши потребител

Мнениеот xektor » 10 Окт 2006, 00:59

Конституция на Република България
Чл. 143. (1) Управлението в областта се осъществява от областен управител, подпомаган от областна администрация.
(2) Областният управител се назначава от Министерския съвет.
(3) Областният управител осигурява провеждането на държавната политика, отговаря за защитата на националните интереси, на законността и на обществения ред и осъществява административен контрол.
xektor
Младши потребител

Мнениеот error » 10 Окт 2006, 11:04

Областният управител се назначава от МС, но е в ресора не на Министъра на държавната администрация, а на Министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Аватар
error
Потребител

Мнениеот tankovbg » 10 Окт 2006, 12:23

Пътят на всички жалби в тази държава е в трета глуха, повервайте ми скоро го изпитах на гърба си. А те седнали да правят електроно правителство, и едва тогава вече ще има виновен - КОМПЮТЪРЪТ. Боже пази България от бюрократите.
tankovbg
Потребител

Мнениеот julia » 11 Окт 2006, 14:38

Абсолютно съм съгласна с това , че пътят на всяка жалба /още повече за много по-сериозни неща от смяна на адреса /в България е в трета глуха .Гарван гарвану око не вади- казал го е народа .
ПОДМЕНЯТ ДОРИ СМИСЪЛА НА ТВЪРДЯНОТО ОТ ТЕБ В ЖАЛБАТА/ДНСК, РП/в отговора или постановлението .!!!
Не може ли в такъв случай някой извън България /Европейска комисия или някое посолство ??/ да се сезира .???
НАПРИМЕР: Как се постъпва ,ако в процес на водено дело в протокола от с.з. подменят показанията на свидетел в полза на ответника , не си прегледал в срок протокола / НЕ ГО Е ПРЕГЛЕДАЛ И АДВОКАТА / и затова си поискал да бъде разпитан същия повторно . Записано е в следващ прлотокол , че съдът ще се произнесе на закрито заседание ,но това не се е случило.В Решението на съда се позовават на падменените показания, като ги обсъждат едностранно само в полза на ответника . Казаното в полза на ищеца е неглежирано .
В същото дело са укрити документи в последния момент преди постановяване на решщението . СЪЩИТЕ , ОБАЧЕ ПРЕДИ ТОВА СА ЦИТИРАНИ ОТ ВЕЩОТО ЛИЦЕ В НЕГОВАТА ЕКСПЕРТИЗА И СЛЕДОВАТЕЛНО СА ПРИСЪСТВАЛИ ПО ДЕЛОТО.В резултат -абсолютно неправилно решение - НЕПРЕКЛЮЧЕН 14 г. АДМИНИСТРА-ТИВЕН ПРОЦЕС И ТЕ ВРЪЩА ЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА СЪЩИЯ . А в СЪЩНОСТ АДМ. ПРОЦЕС ВЪОБЩЕ НЕ Е БИЛ НУЖЕН . СТАВА ВЪПРОС ЗА РЕСТИТУЦИЯ НА ИМОТ ,НАСТЪПИЛА ПО ПРАВО , за който преди това е объркана умишлено и забавена процедура по реституиране по ЗСПЗЗ,като умишлено е укрит статута му.
По същото дело вещо лице твърди , че имота не е бил в ТКЗС ,нито е бил отчуждаван от ТКЗС . Друго в.л. твърди , че не е бил изоабщо отчуждаван и от собствениците . Ответната ОБщина представя отчуждителен акт за земеделски земи на АПК , без да са индивидуа-лизирани.Обектите на отчуждаване не засягат процесния имот ,индивидуализиран с граници,нито са изпълнени .Акта се отнася за съседен квартал - вижда се по представения план, отменен разбира се ,поради което не е реализирано строителството .ТАМ земите в този нереализиран още квартал действително са били в блок на ТКЗС. В съдебното решение обаче този акт се обсъжда .
По всички дела вместо действащите планове , Общината представя отменени такива или неодобрени и експертизите се градят върху тях .И ЧЕРНО НА БЯЛО ВЪРХУ ОТМЕНЕНИЯ ПЛАН от 71г. Е ЗАПИСАНО , ЧЕ Е ТОЗИ ОТ 73г. , ДЕЙСТВАЩ и до момента . А по делото има доказателства за следващи планове , одобрени след 1992г. Последния от тях е одобрен със заповед 592/2002г .- това се вижда от друго доказателство /удостоверение на Общината за съседен имот /, което съдът е допуснал да се приложи по делото и значи го е сметнал за относим към него. В решението облаче го цитира като неотносим и не го обсъжда .
И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ ДОКАЗАТЕЛСТВА по ДЕЛОТО СЕ СЧИТАТ КАТО НЕОТНОСИМИ , ЗАЩОТО ДОКАЗВАТ НЕЗАКОННИ ДЕЙСТВИЯ И АКТОВЕ / по см. на §187 от ЗУТ/ на Общината след 25.02.92г. за ИЗМЕНЕНИЕ НА ОБЕКТА НА ПРАВОТО НА СОБСТВЕНОСТ- процесния ИМОТ.
И ОЩЕ МНОГО ПОДОБНИ ИЗВРАЩЕНИЯ , ПРЕКРИВАЩИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА МЕСТНАТА АДМИНИСТРАЦИЯ В ЧАСТНОСТ и ВЪОБЩЕ НА ДЪРЖАВАТА.
ТА , КАК СЕ ПОСТЪПВА В ТАКИВА СЛУЧАИ .???? КОЙ ДА СЕ СЕЗИРА ?
Не съм попадала на адвокат до сега , който да не е поставян в зависимост от Общината . ДОРИ В УСЛУГА НА СЪЩАТА не е ВПИСАЛ ИСКОВА МОЛБА ПО чл. 108 от ЗС . , а СЪДЪТ е РАЗГЛЕДАЛ ДЕЛОТО и ГО Е ГЛЕДАЛ и сп ирал повече от 5 г. Нито на вещо лице , което да не работи за нея, като създава още по-голям хаос в експертизата си относно планове и номера в тях на имоти. Готова съм да побликувам една такава и бас давам , че никой няма да разбере в кой план под кой номер е заснет процесния имот . А може би и това е целта . Във всички планове ,изготвени след 92г.имотите са отразени с нови планоснимачни номера / планове и по ЗТСУ и по ЗСПЗЗ/
Вечи дори имам съдебно решение , в което Окръжен съд е установил грешна идентичност на имот с нов номер Х по такъв план с имот А У по план от 51г. ПОРАДИ МАНИПУЛАЦИИ С ПЛАНОВЕТЕ. След делото искам скица на имот № АУ по този план - отговарят, че по план от 51г. този номер АУ се намира на друго / НЕ ТАКА АПЕТИТНО МЯСТО , ПРЕДВИДЕНО вероятно за обезщетение/ в града . ТОЕСТ СЪДЪТ Е УСТАНОВИЛ ИДЕНТИЧНОСТ С ИМОТ НА ДРУГО МЯСТО ?!?!?!
А В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ на съда е представен като план от 51г. нов НЕОДОБРЕН ПЛАН , изготвян след 92г. и в него номерът е АУ / ПЛАНЪТ ПО чл. 13а от ППЗСПЗЗ/, а одобрения се укрива. В одобрения и укриван план от 51г. номерът е само У и се вижда от скица към Констативен акт по чл. 32 от отм. ЗТСУ. И ТОВА НАПЪЛНО СЪОТВЕТСТВА НА н-ба №14 от юли 2001г на МРРБ за номерата на имоти в плана по чл. 13а- новия номер АУ садържа стария номер У и номера на кадастралния район А.
ДОКОГА ДА ТЪРПЯ ПО ДЕЛАТА ГАВРАТА С ПЛАНОВЕТЕ И ПЛАНОСНИМАЧНИТЕ НОМЕРА ?????ДОКОГА ДА ПЛАЩАМ НА ВЕЩИ ЛИЦА , за да ми изготвят експертизи по ОТМЕНЕНИ И НЕОДОБРЕНИ ПЛАНОВЕ , КОИТО НЯМАТ ПРАВНО ДЕЙСТВИЕ , КАКТО БЕ ПОСОЧЕНО ТУК ВЪВ ФОРУМА.
ОДОБРЕНИТЕ, но недействащи вече ПЛАНОВЕ ДОКОЛКОТО РАЗБРАХ се съхраняват НЕ от ОБЩИНИТЕ , а от ДНСК .ИМА ЛИ НАЧИН ДА БЪДАТ ИЗИСКАНИ СКИЦИ ПО ТЯХ СЛУЖЕБНО, за да се видят незаконните изменения след 92г.?
КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА????

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ Е В ТОЗИ СЛУЧАЙ ДА СЕ ПРЕМИНЕ ПРЕЗ ВСИЧКИ ИНСТАНЦИИ на СЪДА , за да се ЗАВЕДЕ ДЕЛО СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ , както съветва г-н ДЖЕРОВ в едно интервю по повод имотите в РАВДА.????
julia
Потребител

Мнениеот ivantcho » 12 Окт 2006, 17:56

anirri написа:... :idea: Предлагам ти да се снабдиш с удостоверителен документ от общината за идентичност на адресите и да си оставиш личните документи намира.

Това за "идентичността" ще бъде направено скоро ...

Но в тая скапана държава, настанила се в милата ни Родина, има ли начин човек да получи административно обслужване, отговарящо на данъците, които плащаме добросъвестно?
ivantcho
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ