начало

ВАС: Придобиването на ранг е акт за стимулиране на магистратите, неповишени в длъжност ВАС: Придобиването на ранг е акт за стимулиране на магистратите, неповишени в длъжност

КАК ДА РАЗВАЛЯ ПЪЛНОМОЩНО.НЯМАМ КОПИЕ ОТ НЕГО

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

КАК ДА РАЗВАЛЯ ПЪЛНОМОЩНО.НЯМАМ КОПИЕ ОТ НЕГО

Мнениеот zurla » 07 Окт 2006, 22:21

:roll: аз съм съсобственичка на 1/4 земя под бензиностанция
Ползвателите на бензиностанцията ни плащат солиден наем
Преди 8 години имах глупавата доверчивост да подпиша пълномощно на моя съпруг да получава и моя наем
Оттогава той не работи -живее си безгрижно . а аз ходя да работя на смени.за да се издържам и плащам сметки-
В последно време се изнесе от къщи-подлага ме на психически и физически тормоз .даже чух-че живее другаде с друга жена-която издържа с моите пари
Изнесох се от жилището.което е на неговите родители и мисля да се разведа
Поискам от собствениците на бензиностанцията копие от пълномощното.за да го разваля-но те ме мотаят
МОЛЯ.ДАЙТЕ МИ СЪВЕТ КАК ДА ПОСТЪПЯ-ПО КАКЪВ НАЧИН ДА СИ ПОЛУЧА ПРЕПИСА :cry: :cry:
zurla
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 07 Окт 2006, 22:32

Здравейте,

Можете да защитите вашите интереси. За тази цел ще е необходимо да се консултирате с адвокат. Само по този начин ще получите компетентна и ефективна защита.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 07 Окт 2006, 23:25

monteskio написа:Здравейте,

Можете да защитите вашите интереси. За тази цел ще е необходимо да се консултирате с адвокат. Само по този начин ще получите компетентна и ефективна защита.

УСПЕХ !

Или с нотариус
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Мнениеот gudio » 07 Окт 2006, 23:35

Не Ви трябва изобщо "препис", трябва да се уведомят по достоверен и компетентен начин както пълномощникът (съпругът), така и адресатите (бензинаджиите), че пълномощното се оттегля. За целта обаче не правете самодейности и глупости, защото втори шанс "да хванете съпруга" няма да имате, а наистина си се консултирайте с адвокат, който да изготви въпросните уведомления и да осигури връчването - чрез нотариус, "телепоща" (новите бивши телеграми) и др. Съпругът Ви може и да е "в сговор" с въпросните наематели, да им "прави отстъпка" в наема, а данъците всъщност са си за Ваша сметка. Затова се бъзикат с Вас и ви отговарят по този начин. След като си оттеглите пълномощното може да се наложат и други действия - обезпечителни мерки, ако наемателите продължат да плащат на бившия пълномощник и т.н. Ако и съпругът Ви има самостоятелни права - и той има ид.част от имота, още по-наложително е да потърсите "на живо" компетентен съвет.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот karanedeff » 07 Окт 2006, 23:46

Закон за задълженията и договорите
Чл. 41. Пълномощието се прекратява с оттеглянето му или с отказването от него, със смъртта на упълномощителя или на пълномощника или с поставянето им под запрещение, а когато упълномощител или пълномощник са юридически лица - с прекратяването им. Прекратяването на пълномощието не може да се противопостави на трети лица, които добросъвестно са договаряли с пълномощника, освен ако прекратяването е подлежало на вписване и то е било извършено.

Чл. 42. Лицето, което е действувало като представител, без да има представителна власт, дължи обезщетение на другата страна, ако тя е била добросъвестна. Лицето, от името на което е сключен договор без представителна власт, може да го потвърди. За потвърждаването се изисква същата форма, която е предвидена за упълномощаването за сключване на договора.

Процедурата колегата преди мен ви я разясни
УСПЕХ!
http://inscribe.free.bg/cgi-php/phpbb3/index.php
Аватар
karanedeff
Активен потребител

Назад към Взаимопомощ