[Препратки от актове] [Препратки от практика] [2 редакции на елемента]
Чл. 61. (1) Приемането на наследството по опис трябва да се заяви писмено пред районния съдия в тримесечен срок, откакто наследникът е узнал, че наследството е открито. Този срок може да бъде продължен от районния съдия до три месеца. Приемането се вписва по реда на чл. 49, ал. 1.
Въпросът ми е следния: Районният съдия кога разрешава да се удължи срока до 3 месеца над законноустановения и кога не. Каква е практиката с тези срокове.
- Дата и час: 05 Фев 2025, 02:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Удължаване на срока за приемане на наследство по опис
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
В гражданското право съдът винаги се произнася само по искане на страната. Самомесзиране е допустимо само в 1-2 случая. За да бъде удължен срока, следва да помолите съда за това и да посочите причината, която го налага.
- daris
- Младши потребител
То това ми е ясно, че се сезира гражд. съд колега. Въпросът ми е какви доводи да изтъкна, за да успея да удължа срока, реално няма причина да искам удължаване. Просто наследниците да изпуснали трите месеца.
- bestdog
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|