- Дата и час: 05 Фев 2025, 02:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПОМОЩ - наистина е сериозно - ГПК
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ПОМОЩ - наистина е сериозно - ГПК
Колегирмдля ако някой знае кой е най - правилният вариант да ме насочи- днес представих в съдебно заседание болничен лист на колега и копие от паспорта на клиента му, от което е видно, че същият е в чужбина. Вместо на основание чл.107, ал.2 от ГПК съдията да отложи заседанието за друга дата, той му даде ход по същество!!!!Има ли начин за обезсилване на решението по делото и ако да-какъв? Няма ли начин да изпреварим събитията по някакъв друг начин?Който ми отговори нещо смислено, ще спаси колега от инфаркт!
- milenche
- Младши потребител
Чак пък инфаркт, има и въззивна инстанция, ако решението не Ви удовлетворява и там ще можете да си представите доказателствата, като ще посочите незаконосъобразното даване на ход на делото във Ваше отсъствие като уважителна причина, за да Ви ги допуснат и не Ви санкционират по чл. 65. Виж, ако е била въззивна инстанция - тогава ще искате ВКС да върне делото за ново разглеждане поради съществено процесуално нарушение .
- maria01
- Потребител
Колега, не съм много наясно.. Все пак ще си позволя да изкажа мнение
На първо място - ход на делото по същество не се ли дава с определение? В смисъл такъв - какво решение иската да обжалвате?
Според мен трябва да подадете молба до същия съд на основание чл.195, ал.2 ГПК и да поискате отмяна на въпросното определение поради процесуално нарушение (чл.107, ал.2 ГПК).
Въззивната жалба мисля, че в случая е недопустима.
Успех!!!
На първо място - ход на делото по същество не се ли дава с определение? В смисъл такъв - какво решение иската да обжалвате?
Според мен трябва да подадете молба до същия съд на основание чл.195, ал.2 ГПК и да поискате отмяна на въпросното определение поради процесуално нарушение (чл.107, ал.2 ГПК).
Въззивната жалба мисля, че в случая е недопустима.
Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!
В. Коняхин
В. Коняхин
- mishi_83
- Потребител
Аз пък мисля, че съдията е действувал правилно. Не сте представили молба за отлагане на делото. Сами по себе си болничният лист и копието от паспорта не сезират съда с някакво искане. Съгласна съм, че може да поискате въозбновяване по чл. 195, ал.2 от ГПК, но ако съда откаже, просто ще си ангажирате доказателства във въззивната инстанция.
- daris
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|