- Дата и час: 05 Фев 2025, 03:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Гражданска отговорност
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Гражданска отговорност
Здравейте!Искам да Ви помоля да ми дадете съвет какво да правя при следната ситуация!През месец май катастрофирах като причината за катастрофата е лицето което ме блъсна.След като минаха всички процедури в КАТ ме посъветваха да не търся на лицето което ме блъсна наказателна отговорност,а да си търся обезщетение от неговият застраховател за имуществените и неимуществени вреди които той ми е причинил.Получих постановление за прекратяване на наказателното производство срещу него. С него отидох и си взех парите за имуществените щети, но за неимуществените ми казаха че трябва да мине 7 дневен срок и да му сложат печат влязло в сила.Разбрах обаче че към края на септември той трабва да си плати втората вноска и последна вноска по гражданска отговорност и ако откаже да я плати какво ще се случи?Ще си получа ли от застрахователя парите за неимуществени вреди?Аз си мисля че той просто по-този начин иска аз да му я платя. Ако се наложи да я плащам ли или да се обръщам към гаранционен фонд и съда?Какво е по-добре да направя?
- Gabriel
- Нов потребител
Gabriel-Имам подобен проблем.Моля те разкажи как точно си взе парите от застрахователите и как ще търсиш от тях неимуществени щети.Аз смятах,че трябва да му потърсим отговорност на шофьора с иск за непозволено увреждане.
- latinica
- Младши потребител
Габриел,дано не нахалствам ,като те моля пак да ми разкажеш как протича процедурата с обезщетението по "Гражданска отговорност"
- latinica
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|