- Дата и час: 05 Фев 2025, 03:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Права и задължения при преминаване на граница???
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Права и задължения при преминаване на граница???
Това лято много често ми се налагаше да ходя до Цариброд и естествено при всяко прибиране използвах да купя цигари от безмитня магазин.Последният път братовчедка ми ме чакаше в неутралната зона да вземе документите за общината н Цариброд и аз минах само нашата граница.На въщане имаше страхотен скандал от митничар,който в последсвие разбрах,че бил брат на виден нисък генерал.Първо той беше пиян,псуваше ме,отказа да ме пусне и заяви че ще ми скъса паспорта,който беше в ръцете му.Поисках да се срещна с дежурният началник на митницата,той каза ,че той бил началника,той колел ,той бесел.Всички служетели около нас се изпариха,после разбрах,че никой не иска да се бърка и занимава с него поради роднинските му връзки.Искаше да ми вземе кашончето с цигарите,защото трябвало да бъдат само 2 кутии,трябвало задължително да отида до Сърбия и тогава да пазарувам от безмитния,а пред това време българи и бълг.цигани минаваха с по едно здрасти и носеха по 4-5 кошона цигари.Останах с впечатление,че добре се познават с митничарите.Много от местните хора са имали и имат същите проблеми с брата на генерала- псувни ,обиди,заплахи за късане на паспорти,непускане за влизане или излизане.Кажете трабва ли да отида до Сърбия,за да пазарувам на връщане в безмитния и къде да се оплачеме потърпевшите от "братовия" митничар?
- scila
- Младши потребител
Относно цигарите-не са две кутии,а два стека.Тази година преминавах през жп граничния преход Драгоман-Цариброд и предварително се бях осведомил какво може и какво не може да се пренася.
Съгласно наредбата за ГКПП-Обн. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.24 от 23 Март 2004г., изм. ДВ. бр.86 от 1 Октомври 2004г.граничния паспортно-визов контрол се извършва от органи на служба "Гранична полиция" към МВР.Митническият контрол има съвсем друга насока на дейност,митническите органи са към ГД "Митници" при Министерство на финансите.Трябва да си изясните с какъв служител сте имали проблеми-митничар или граничен полицай,ако решите в последствие да подавате жалба.
На место трябва да се информирате относно достъпа до магазина,намиращ се в неутралната територия.
Съгласно наредбата за ГКПП-Обн. ДВ. бр.54 от 31 Май 2002г., изм. ДВ. бр.24 от 23 Март 2004г., изм. ДВ. бр.86 от 1 Октомври 2004г.граничния паспортно-визов контрол се извършва от органи на служба "Гранична полиция" към МВР.Митническият контрол има съвсем друга насока на дейност,митническите органи са към ГД "Митници" при Министерство на финансите.Трябва да си изясните с какъв служител сте имали проблеми-митничар или граничен полицай,ако решите в последствие да подавате жалба.
На место трябва да се информирате относно достъпа до магазина,намиращ се в неутралната територия.
- gosho72
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|