- Дата и час: 05 Фев 2025, 03:12 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на МПС и непогасени задължения на продавача
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Прехвърляне на МПС и непогасени задължения на продавача
Здравейте аз съм от Г.Оряховица инвалид съм и затова Ви моля да ме извините,че тук задавам въпрос,но малко са ми скъпи правните консултации.Проблемът е такъв: миналата година август месец закупихме микробус,който управлявахме с пълномощно до май тази година,когато заради смяната на регистрационните номера решихме да сменим собственоста,което и направихме нотариално,но в КАТ ни върнаха заради задължение на стария собственик,който до този момент не го е оправил и ние респективно не ползваме буса,което ни доведе до финансови неприятности.Въпросът ми е имаме ли право да заявим граждански иск в съда за нанесени щети и пропуснати ползи,което предполагам,че не е проблем,но понеже,целта е и да го спечелим какво точно трябва да направим.Благодаря Ви.
- pa4ka
- Нов потребител
До колкото разбирам вие сте закупили микробус с пълномощно
Което е невъзможно. Закупува се МПС с договор за покупко-продажба.
Собственика винаги може да оттегли пълномощия си и да ви отнеме микробуса. А ти ходи си доказвай, че си го купил.
Затова съвета ми е да се разберете и да не се стига до съд.
Което е невъзможно. Закупува се МПС с договор за покупко-продажба.
Собственика винаги може да оттегли пълномощия си и да ви отнеме микробуса. А ти ходи си доказвай, че си го купил.
Затова съвета ми е да се разберете и да не се стига до съд.
- tixe
- Младши потребител
Когато сте купували буса, пред нотариуса продавачът е попълнил декларация по чл.264 ал.2 ДОПК, с която е декларирал, че не дължи суми към държавата. Очевидно тя е невярна. При това положение той носи наказателна отговорност. Отделно от това държавата може да обяви тази сделка за недействителна и да изнесе буса на публичен търг, за да удовлетвори вземането си. Така че, можете да се свържете с продавача, като му пишете каква е ситуацията, и го уведомите, че ако не си плати дълговете, ще бъдете принудени да уведомите прокуратурата за образуване на наказателно производство. Ако още се опъва, направете го. В процеса ще можете да си предявите граждански иск. По-лесно ще ви бъде - ще имате помощта на прокурора.
- ivan2
- Потребител
Да обаче
Задължението му е към електроснабдяване,което той твърди че е погасил,а те/енергото/не са се свързали със съдията изпълнител да го уведомят и когато му се обаждам той все твърди,че е недоразумение,което ще оправим,но така свърши лятото и аз освен,че не можах да изкарвам пари с буса той още не е мой.Не знам,ако наистина се окаже,че човекът си е платил,а енергото са небрежни?Докога да чакам цяло лято го търся и все се надявам да стане ,но уви.
- pa4ka
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|