в правния форум на дир.бг срещнах една интересна тема за новата оферта на Мтел - Loop.
копирам ви я.
Автор casual visitor
"Мтелци пуснаха някаква нова услуга, наречена Loop, която дава преференциални цени на абонатите в тази мрежа (ниски цени на разговорите между тях). Но за да можеш да се възползваш от тази услуга, трябва да си във възрастовия интервал 14-26 години.
Това не ви ли намирисва на дискриминация?
Аз като чета отгоре, отгоре ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА СРЕЩУ ДИСКРИМИНАЦИЯТА, особено чл. 4а и чл. 37, то практиката която се опитват да наложат от МТел - на възрастова дискриминация ми прилича това.
На вас как ви се вижда?"
понеже в онзи форум явно посещаемостта е слаба, не се получи никаква дискусия.
а на вас как ви се вижда? има ли нарушение на закона в случая?
- Дата и час: 05 Фев 2025, 02:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Mtel loop - Това не ви ли намирисва на дискриминация?
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Не мисля, че е дискриминация. Доколкото 14-26 годишните са всеизвестно с по-ниски доходи, т.е. в по-неравностойно положение, промоцията по-скоро изравнява възможностите им за ползване мобилни услуги. По света навсякъде младежи и студенти ползват намаления - самолети, хотели, кина ... Има и друго - не се нарушава морала, въпреки, че бългрският юрист си знае, че морал в правото няма (което противоречи на конституцията но е напълно в унисон с юридическата ни практика). Аз ще ви кажа, че един закон се нарушава ежедневно многократно по целия свят - изплащат се пари със задна дата и никой не е осъден за това. По подобна логика не очаквайте и някой съдия, кретен да се хване за буквата ви дето сте намерил да осъди М-тел. М-тел няма да бъде осъден и за други работи въпреки, че има защо.
- xx
- Младши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|