- Дата и час: 05 Фев 2025, 00:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
граждански договор или регистрация по БУЛСТАТ
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
граждански договор или регистрация по БУЛСТАТ
Студентка съм, редовна магистратура, при възможност правя преводи, като материалите получавам и предавам на агенция за преводи. Работя на граждански договор, имам издаден документ от МВнР, нотариално заверен, като лицензиран преводач към тази агенция. Сега от агенцията искат да се регистрирам по БУЛСТАТ. Така ли трябва, какво да направя? Моля помогнете ми да си изясня нещата!
- vasi
- Нов потребител
Според мен, след като имате специално издаден документ от МВнР, за това че сте заклет преводач, би следвало да сте регистрирана в регистър Булстат като лице, упражняващо свободна професия - основанието е чл. 3, ал. 1 т. 9 от ЗРБ (закон за регистър Булстат), във връзка с § 1, т. 6 от ЗОДФЛ (закон за облагане доходите на физическите лица).
- sorcerer
- Нов потребител
sorcerer написа:Според мен, след като имате специално издаден документ от МВнР, за това че сте заклет преводач, би следвало да сте регистрирана в регистър Булстат като лице, упражняващо свободна професия - основанието е чл. 3, ал. 1 т. 9 от ЗРБ (закон за регистър Булстат), във връзка с § 1, т. 6 от ЗОДФЛ (закон за облагане доходите на физическите лица).
ТОЗИ ДОКУМЕНТ да не би да е нотариално заверената декларация ,че ще превеждаш вярно и точно ,която се представя от фирмата за преводи ,заедно с копие от дипломата ти -МВнР сключва договор не с теб ,а с преводаческата фирма ........
До сега преводачите ,които познавам ,никой не се е регистрирал с БУЛСТАТ ,накрая на годината фирмата за преводи им издава една служебна бележка за доходите и те си подават данъчна декларация това е .
- donna
- Старши потребител
Да Донна, лошо предоставих информацията, много е точно, документът е на агенцията, съгласно него аз мога да превеждам нейни материали. Сега те казват, че преводачите според новите изисквания на ЗРБ трябва да бъдат регистрирани. Не виждам логиката в моя случай и затова се допитвам. Благодаря
- vasi
- Нов потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|