- Дата и час: 05 Фев 2025, 00:06 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
странна поща
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
странна поща
Колеги, въпроса не е толкова правен, но просто търся информация и съдействие. Много ви моля за отговор. Някой чувал ли е нещо за NETHERLANDS ONLINE E-MAIL LOTTO 2006. Просто получих имейл, че съм спечелил пари от тази хазартна организация, и работата ми намирисва яко.
- ivan2
- Потребител
Мисля, че става дума за прословутата нигерийска верига от мошеници, които преди 1-2 години бяха засечени да оперират и от Холандия. Пращат ти мейл, че печелиш от лотария или че търсят доверен човек, за да му преведат пари по банковата сметка, за да ги изперат срещу 20-30% комисион за човека. Искат ти всички реквизити на въпросната твоя сметка и личните данни на титуляра, за да преведат "печалбата от лотарията" или парите за изпиране... Ако имат късмет с наивник, който разполага с наличност по сметката - следва "нулирането й". Как точно го правят, не е ясно, но цял свят е пропищял от тях вече повече от 15 години. Те обаче не се отказват... изчакват малко да позабравят хората и почват отново.
Приличат на нашите "вятовски цигани", които те търсят по телефона и ти предлагат "изгодна сделка" - имат стока, която трябва спешно да се плати и купувач, който после ще я купи от тях на двойна цена, но не им достигали 10 000 лв. И те "бръмчат" в BG от 15 години, всички медии писаха за тях, но явно "клиентела" се намира в изобилие
Приличат на нашите "вятовски цигани", които те търсят по телефона и ти предлагат "изгодна сделка" - имат стока, която трябва спешно да се плати и купувач, който после ще я купи от тях на двойна цена, но не им достигали 10 000 лв. И те "бръмчат" в BG от 15 години, всички медии писаха за тях, но явно "клиентела" се намира в изобилие
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Благодаря, колега. Направих справка чрез Гугъл. Някой си е направил труда да състави списък на всички измамни подобни организации. Споменатата влиза в списъка. Мисля, че подобно писмо за изпиране на пари получих преди 2-3 години.
Сега им отговорих, че ако ми остане време, ще пиша на прокуратурата. Дано не си отворя беля. Искам да им видя реакцията. Иначе според тях съм спечелил 5 млн. долара. Честито!
Сега им отговорих, че ако ми остане време, ще пиша на прокуратурата. Дано не си отворя беля. Искам да им видя реакцията. Иначе според тях съм спечелил 5 млн. долара. Честито!
- ivan2
- Потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|