начало

Почина проф. Симеон Тасев Почина проф. Симеон Тасев

какво е депозит по гражданско дело?

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

какво е депозит по гражданско дело?

Мнениеот sonny95 » 26 Мар 2006, 12:55

Здравейте!
Бихте ли ми казали в най-общи линии какво е депозит по гражданско дело. Как се оперира с него и въобще къде мога да прочета по отделните дела какви такси има - как се внасят, къде се внасят и как се процедира с тях. Предстои ми да заведа няколко дела и искам да преценя как точно да постъпя и затова се обръщам към вас с молба за помощ. Ако можете да ми дадете някаква информация ще ви бъда много признателна.
sonny95
Нов потребител

Re: Гражданско дело

Мнениеот jijiye » 26 Мар 2006, 18:34

sonny95 написа:Здравейте!
Бихте ли ми казали в най-общи линии какво е депозит по гражданско дело. Как се оперира с него и въобще къде мога да прочета по отделните дела какви такси има - как се внасят, къде се внасят и как се процедира с тях. Предстои ми да заведа няколко дела и искам да преценя как точно да постъпя и затова се обръщам към вас с молба за помощ. Ако можете да ми дадете някаква информация ще ви бъда много признателна.

ГПК-чл.55... има и в края на закона-ГПК тарифа за държавните такси...за осъдителен иск се внасят 4% от претендираната сума,виж там където ти посочих...
jijiye
Младши потребител

Мнениеот sonny95 » 26 Мар 2006, 20:06

Благодаря ви много! Веднага ще разгледам материала, към който ме насочихте!
sonny95
Нов потребител

Мнениеот Imperator » 26 Мар 2006, 21:37

Не си длъжна да внасяш държавната такса предварително. Може да те освободят от такса, стига да отговоряш на изискванията за това.съдът ще приеме, че е неродовна ИМ и ще ти даде срок да внесеш таксата. Нека те определят какво искат, което ще означава, че не може да отхвърлят исковете ти, след като са искали пари предварително. Говорим за моралната част на процеса...Тактическо е предложението ми.
Imperator
Потребител

Назад към Взаимопомощ