Здравейте!
Интересува ме следното:
1. Преди 2 г. е образувах обезпечително изпълнително производство като е наложен запор на сметки.
2. По късно длъжникът е осъден , вчера получих изпълнителния лист.
Въпрос:
Трябва ли да се подава молба за образуване на ново изпълнително дело въз основа на изпълнителния лист или той просто се прилага към обезпечителното изп.дело с което вече е наложен запора.
- Дата и час: 04 Фев 2025, 20:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпълнително дело
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Трябва да подадете молба заедно с изпълнителния лист, тъй като до колкото разбирам изпълнителното производство не е било задвижено до момента
- nikoy
- Потребител
СИ образува ново изп. дело с нов номер и т.н. Двете изпълнителни дела нямат нищо общо - чрез едното се налага обезпечителна мярка и основанието е обезпечителна заповед, а другото се образува въз основа на изп. основание - изп. лист. Така, че всичко е наново - такси и т.н.
- praktika
- Младши потребител
praktika написа:СИ образува ново изп. дело с нов номер и т.н. Двете изпълнителни дела нямат нищо общо - чрез едното се налага обезпечителна мярка и основанието е обезпечителна заповед, а другото се образува въз основа на изп. основание - изп. лист. Така, че всичко е наново - такси и т.н.
Тая практика не се прилага навсякъде а и не е мн. правилна .
Към образуваното въз основа на обезпечитнелна заповед изп. дело с една молба се прилага изпълнителния лист ,той вече замества заповедтта и запорите би следвало да се приведат в изпълнение и да не се вземат 2 пъти такси за едно и също .
Горния пример е един от практиката ,друга практика е да ми искат и 5 лв допълнително за присъединаване ....../в собственото ми дело/
Трета да има 2 дела едно възоснова на обезп. заповед ,др на изп. лист и да ги обидинят.........
е думи немам
- donna
- Старши потребител
Благодаря за съдействието.
Днес попитах на състава в СИС / за СРС става въпрос/ и ми казаха , че трябва да подам молба за образуване на изпълнително производство както и да платя държавната такса за това, в молбата следва да се посочи № на вече образуваното обезпечително изп.дело, след което се подава до същия състав, след което двете дела се съединяват /такса за това не се дължи/.
Днес попитах на състава в СИС / за СРС става въпрос/ и ми казаха , че трябва да подам молба за образуване на изпълнително производство както и да платя държавната такса за това, в молбата следва да се посочи № на вече образуваното обезпечително изп.дело, след което се подава до същия състав, след което двете дела се съединяват /такса за това не се дължи/.
- a.lex
- Младши потребител
a.lex написа:Благодаря за съдействието.
Е при вас, ако не се дължи при нас в нашата СИС се дължи и доскоро спорехме даже имах и резолюция ,че не съм платила ,но платихме отказахме се да жалим , защото обжалването щеше да ми убие доста време ,вярно че накрая длъжника връща парите ,но.......
На други места пък е било съвсем различно ......не съм плащала ... процедирано е както са ви обяснили ...наскоро платих и 5 лв за присъединяване в собственото си дело .......
Имала съм случай да подам молба с изп. лист да опиша че вече има обезп. дело ,да се приложи изп. лист ,който замества вече ОЗ и да се приведат запорите в действие и т.н. и за каква такса говорим та обезпечението нали е за това да "пази" докато приключи делото и това дето го пазим да го продадем ,получим парите от банката и т.н. закакво са тия дела 2 дела .......за по-вече Д.Т. недомислици ...а и в закона като няма яснота така ще бъде
Колкото СИ толкова различни практики за жалост.
- donna
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|