- Дата и час: 04 Фев 2025, 20:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
моля ви спешно за съвет за теглене на потребителски кредит
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
моля ви спешно за съвет за теглене на потребителски кредит
Искам да помогна на близък с парично затруднение, като тегля кредит, а той ми е гарант. Той ще си изплаща кредита. Има ли някакъв начин да се освободя от отговорност, в случай, че той не си изплаща задължението? Притежавам имот. Дали може да подпишем някакъв документ предварително или да обсъдим с банката? Предварително благодаря.
- sonia_d
- Нов потребител
Не можах да разбера Вие кредитополучател ли сте или поръчител?Ако се обвържете с договор за поръчителство сте задължена Вие да погасявате кредита ако длъжника спре.
- nikoy
- Потребител
извинявам се, явно се изразявам зле! Искам себе си да освободя от отговорност, в случай, че той не си плаща - аз правя услуга - а относно имота се притеснявам да не би банката да има претенции от мен. Искам да се освободя от отговорност като длъжник.
- sonia_d
- Нов потребител
Е как така ще теглите кредит като нямате възможност да го изплащате и ще оставите хората да Ви го плащат.Малко не Ви ли е неудобно да задавате такъв въпрос преди да сте теглила кредита?
- nikoy
- Потребител
вижте човекът има нужда от при, не аз. Аз само се опитвам да му помогна, но не искам да се излагам на риск. Има ли такава възможност?
- sonia_d
- Нов потребител
отг.
Няма начин да теглите кредит като кредитоискател и да не плащате. Ако не платите, банкатата ще си иска парите от поръчителя. Ако той плати вместо Вас има основание да ви съди да му върнете парите. При всички положения имотът Ви може да изгори, ако нямате някакви други приходи, които по-лесно могат да се вземат от страна на банката. Това, което мислите да направите, е нелепо и ще ви донесе само негативни последици. Не го правете! По - нормално ми се вижда човекът да си тегли кредита, а Вие да сте му поръчител.
- harmaiani
- Потребител
ако бъда поръчител и той не си плаща, е също толкова рисковано, защото той няма нищо на свое име и от банката разбира се ще съдят мен. Мислех си, че ако стана кредитоискател, то можем да подпишем с него някакво споразумение, че той се задължава или нещо подобно, но не знам дали не трябва съгласието на банката (Чл. 102. Трето лице може да замести длъжника само с изрично съгласие на кредитора. Заместеният длъжник се освобождава от отговорност към кредитора.) и дали изобщо е възможно
- sonia_d
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|