начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Регисрация на сдружение по ЗЮЛНСЦ

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Регисрация на сдружение по ЗЮЛНСЦ

Мнениеот juri » 07 Фев 2006, 13:12

Колеги,
Моля за помощ. Пуснах за регистрация едно сдружение по ЗЮЛНСЦ в СГС (разпределено е в 5-ти състав). Но т.к. ми е първото такова, явно нещо не съм напражил както трябва. Проблемът е с задължителното съдържание на устава (чл. 20 ЗЮЛНСЦ) - по-конкретно какво се разбира под средства за постигане на целите на сдружението и под предмет ма дейност. Аз копирах устава от Сиела. Там няма член озаглавен "Средства". Има такъв озаглавен "Финансиране". Така че приех, че под средства се разбират финансите, с които сдружението ще оперира и от къде ще ги набавя. Дайте ми пример, моля, за цел, средство и предмет на дейност, свързан с целта. Може ли всичко да е наред и съдията просто да не е чел внимателно?
juri
Потребител

адвокат

Мнениеот aechr » 07 Фев 2006, 13:25

Налагат се два извода :
1.За пореден път става ясно,че не всички продукти на Сиела са изпипани;
2.Че мързела е причина да не четете достатъчно и наготово да ползвате сламки.По този повод казваме,че има колеги които се правят на адвокати.
aechr
Младши потребител

Мнениеот само така » 07 Фев 2006, 16:38

Налагат се два извода:
1. Че някой, макар и доста компетентен по други въпроси, не може да членува правилно. Подчертавам, че "мързела" в едно от горните изречения е подлог!
2. Помогнете на човека, моля! И без тъпи коментари!

Ето моя отговор - още съм студент и не знам и аз, но ще се радвам някой да помогне и на двама ви! :!: :D
само така

Мнениеот само така » 07 Фев 2006, 16:38

Налагат се два извода:
1. Че някой, макар и доста компетентен по други въпроси, не може да членува правилно. Подчертавам, че "мързела" в едно от горните изречения е подлог!
2. Помогнете на човека, моля! И без тъпи коментари!

Ето моя отговор - още съм студент и не знам и аз, но ще се радвам някой да помогне и на двама ви! :!: :D
само така

а

Мнениеот aechr » 07 Фев 2006, 16:56

Най-добре е да се реализираш като филолог,а не като юрист.
aechr
Младши потребител

Назад към Взаимопомощ