начало

ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София ВАС върна делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София

Документи за самоличност на чужденец

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за самоличност на чужденец

Мнениеот ralitsa » 11 Яну 2006, 18:04

Здравейте колеги,
Моля ако някой се е занимавал с това, да ме насочи какъв е вариантът чужденец да се сдобие с българска лична карта и най- вече с български МЕЖДУНАРОДЕН паспорт? За какъв статут на пребиваване трябва да кандидатства? Благодаря ви!
ralitsa
Потребител

Мнениеот ralitsa » 11 Яну 2006, 18:32

Kонкретно ме интересува вариантът със задграничен паспорт, издаден на чужденец от България... възможен ли е?
ralitsa
Потребител

Мнениеот Гост » 11 Яну 2006, 21:30

ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ

Чл. 14. На пребиваващите в Република България чужденци се издават следните документи за самоличност:
1. карта на продължително пребиваващ в Република България чужденец;
2. карта на постоянно пребиваващ в Република България чужденец;
3. карта на бежанец;
4. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) временно удостоверение на бежанец и временно удостоверение на бежанец в ускорено производство;
5. удостоверение за пътуване зад граница на бежанец;
6. удостоверение за пътуване зад граница на лице без гражданство;
7. временно удостоверение за напускане на Република България;
8. временна карта на чужденец;
9. (нова - ДВ, бр. 53 от 1999 г., в сила от 01.08.1999 г.) удостоверение за завръщане в Република България на чужденец.
10. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) карта на чужденец с хуманитарен статут;
11. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) удостоверение на чужденец с временна закрила;
12. (нова - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г.) удостоверение за пътуване зад граница на чужденец с хуманитарен статут.
13. (нова - ДВ, бр. 29 от 2003 г.) карта на чужденец, акредитиран като служител в дипломатическо или консулско представителство или в международна организация със седалище на територията на Република България.
Гост

Мнениеот Гост » 12 Яну 2006, 11:45

Благодаря Ви, колега, известен ми е този законов текст, чела съм го, но ме интересуваше чисто практически, има ли някаква хватка да бъде издаден ЗАДГРАНИЧЕН паспорт от България на чужденец? Някой ако се е занимавал с подобно нещо, нека ми помогне...
Гост

Мнениеот vaceto » 12 Яну 2006, 13:11

За чужденец обаче от каде е,од съседните държажи може и по произход,който се получава од Агенцията за българи в чужбина,така излиза и поевтино.Пише подробно в ЗБГ.Успех,аз се занимавах.
vaceto

Мнениеот Гост » 13 Яну 2006, 13:40

Въпросният чужденец е тук с гръцки паспорт...
Гост

Мнениеот vladcee7 » 13 Яну 2006, 20:43

Отивате в МВР на Мария Луиза и там на гишето пише необходими документи.Подавате молба която се разглежда 7 дни,плащате на касата итн.
vladcee7
Нов потребител

Назад към Взаимопомощ