начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждение

Re: Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждение

Мнениеот ivan_lawyer » 26 Фев 2020, 11:26

Буквално - "Полева дейност", значи когато Недялка (как й беше фамилията) - Ковачева (тя не е Недялка - но си смени именцето, някак да се укрие или не знам какво), пристигна с полиция на Общо събрание на "Токуда Банк", за да изземе акциите на мястото на гласуването (арб. дела 12-2002 БТПП дава осъдителен титул), ето това беше екшън - а на другата сутрин получихме и Прокурорско постановление, че Акционерният представител (известният Цинобър), се въдворява - за неизпълнение на съдебно Решение. Това е "Полева дейност".

"Полева дейност" беше и отстраняването на човека на Гриша Ганчев от сладкарница "Ерос", на "Фритьоф Нансен", на НДК, където сега са банка на "ЦКБ", при това и в двата посочени случая говорим за Държавни съдебни изпълнители. И в двата случая ме изпопотиха доволно - виж това си е екшън - висят мутри от джипове, зъбят се и т.н.

Естествено и в двата случая всичко се размина - не че съм нещо правил - на половин оборот - щото и клиентите не плащат.

Не е "Полева работа" ПЧСИ Радослав Асенов - от кантората на Г. Дичев - когато поради очилата си и късогледството се спъна в един изоставен стол на нивата в Панчарево, падна в калта, разпсува се, а бяхме на опис на "У-Мария" една патица гадна да й вземем един изоставен имот - не си платила на един служител (заплата на автоинструктор - "У-Мария" е автошкола). Да не говорим какви циркове бяха на автомивката й - даже имаме клипче - синът й скъса ризата на Радо, почна танцува на масата - размахваше разни документи, че е луд. Нещо правихме подобно на описи и в двата случая - ама не им се работи на ЧСИ - това е - искат банкови сметки да запорират, не поемат заплетени случаи - не им се напъва - аз това ми е ясно, то е гадно.

За "Полева работа" - пак - длъжникът си размонтирал плазмата и почна да обяснява кой познава, с кой се среща, къде играе голф - ето такива мухльовци има повсеместно, а можехме да вземем дивана му - кожен - скъп, аз ще си го взема за мен. Но такива са ми и сътрудниците - мухляви и сега смених антуража и работя сам.

Много са примерите за некадърност, неграмотност, а имаше перспектива пред това начинание - но като всяка работа в БГ-то - почва се "Ура" и става - другото дето се римува.

А за хонарарите конкретно - поради гореизброените причини - виждаш сам - ако не съм аз адвокат - лев няма да съберат.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: Обжалване на намаляване на адвокатско възнаграждение

Мнениеот kalahan2008 » 26 Фев 2020, 13:51

Заради такива случаи, при които на практика ЧСИ/ДСИ бездействат, беше създаден чл. 427, ал. 5 ГПК - можеш да искаш да бъде сменен СИ по всяко време, независимо дали е в същия или в друг район на действие. Преди пак се правеше, но не беше разписано изрично в закона - освен в случаите на прехвърляне на изп. дела от ДСИ на ЧСИ на основание параграф 3 от ПЗР на ЗЧСИ.
Тук е важно да се припомни колко ЧСИ /по-точно ПЧСИ, защото ЧСИ все по-рядко излизат от кантората/ бяха обстрелвани от луди длъжници или подгонвани с бесни кучета - мен лично ме е гонело едно такова в един двор с вещото лице, за щастие бяхме по-бързи от кучетата и успяхме да избягаме навреме от двора. Адвокатите не ги стрелят по описите и въводите, стрелят по ЧСИ.
Когато един ЧСИ не е достатъчно гладен - има и други, които ще поемат делото. Само че според мен няма достатъчно добре изразена конкуренция, има случаи, в които има по 3 ЧСИ в една кантора /например В.Търново/ или по 2 ЧСИ - в Русе, София, Пловдив и др. Това е странно и прави впечатление.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Предишна

Назад към Изпълнително и обезпечително производство