начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sillence » 18 Ное 2009, 22:25

Интересува ме дали има смисъл да се борим със съпруга ми за недвижим имот-къща,построена от свекърът ми.През 1992г. той прехвърля неговата част от къщата на сина на третата си съпруга срещу издръжка и гледане.Свекърът ми няма роднинска връзка с този човек.Когато е прехвърлил имота е бил на 53 г. и не се е нуждаел от гледане и издръжка,работел е.Не може ли по някакъв начин да се атакува точно това,че този договор е прикрито дарение.А разбрахме,че синът на третата съпруга е комарджия,но трудно ще докажем това и не се е грижил за свекърът ми.Тормозел го е за пари.Всичко е направено,за да бъдат лишени истинските, кръвни синове от наследство.Много ще съм благодарна ако някой ми помогне със съвет и ако знае дали има такъв случай решен положително за ищците.
sillence
Нов потребител

Re: Разваляне на договор за издръжка и гледане

Мнениеот sunrise » 19 Ное 2009, 10:37

Ако е починал свекърът Ви , може да искате разваляне на договора за наследствената част на съпруга Ви, като докажете ,че не е полагал грижи.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 17:14

Да, почина преди 2 години.Но проблемът е,че разбрахме,че е бил тормозен приживе едва наскоро.Братът на съпруга ми е живял известно време със свекъра ми и 3-тото му семейство.Но едва ли в съда ще вземат под внимание неговите показания.Той ни разказа,че доведеният син на свекъра ми е комарджия.Непрекъснато е искал пари, напивал се ,биел е жена си,но как се доказва това в съда?
sillence
Нов потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 17:31

Намерете си адвокат и действайте за разваляне на договора. Разваля се по съдебен ред.
Без всякакво значение е дали онзи е комарджия и бие жена си (без значение е за развалянето на договора, иначе за жена му си е от голямо значение).
От значение е дали е гледал и издържал свекъра, което, поне според мен, той трябва да докаже (положителен факт), а не вие да доказвате, че не е. Разбира се, не казвам по време на делото да си стоите на ушите - каквото и вие се постараете да докажете, все ви е плюс.
Не е дори от значение дали това е прикрито дарение, или не. Освен че :oops: нямам представа как би се установила практически симулацията (прикриването), на вас определено ви е по-"изгодно" да не е дарение и да го развалите като неизпълнен, вместо - теоретично - да се окаже прикрито дарение и да искате възстановяване на запазени части. :oops:
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот sillence » 19 Ное 2009, 18:46

Благодаря много за съвета.Ще си наема адвокат и дано всичко приключи справедливо.
sillence
Нов потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане