- Дата и час: 21 Ное 2024, 17:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
През 1991 год.родителите ми прехвърлиха имот чрез покупко-продажба с условие за гледане и издръжка.Повреме на изготвяне на договорабях омъжена и през 1996 год. се разведох. Родителите ми починаха пред2006 и 2007 год. Сега искам да продам имота трябва ли да се търси съгласието на бившият ми съпруг?
- evelin_sf
- Нов потребител
Какво ти съгласие? Той си е собственик на половинат имот. За по-подробни консултации се обърнете към адвокат. Във форума въпросът Ви няма как да бъде решен.
- ch3oh
- Активен потребител
За какъв развод става въпрос - по взаимно съгласие или по исков ред? В самото решение на съда трябва да пише кой е собственика на имота и как следователно да действате във вашия случай въз основа на това!
- chosen_23
- Младши потребител
Защо да е собственик на половината имот? Той не е полагал никакви грижи за тях.А съм разведена вече повече от 10 години.....
- evelin_sf
- Нов потребител
Давностен срок родителите ми починаха миналата година . Развода е по взаимно съгласие и в решението пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощенияevelin_sf написа:Защо да е собственик на половината имот? Той не е полагал никакви грижи за тях.А съм разведена вече повече от 10 години.....
- evelin_sf
- Нов потребител
evelin_sf написа:Защо да е собственик на половината имот? Той не е полагал никакви грижи за тях.А съм разведена вече повече от 10 години.....Давностен срок родителите ми починаха миналата година . Развода е по взаимно съгласие и в решението пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения
Ами принципно би бил собственик (защо? - сега няма да Ви обясняваме ) ... НО ако със споразумението за развода сте си уредили имуществените отношения - то там пише кой е собственик на апартамента
За повече информация - вземате: договора за продажба с/у гледане, решението за развода (със споразумението), акта за брак и бягате при адвокат
... а за давност не говорете изобщо, че ако се стигне до това .... дълга и широка
П.П.: може да вземете и една данъчна оценка и скица (все пак са допълнителна, но не задължително вярна информация относно собствеността ... а и ще Ви трябват така, или иначе по някое време )
- inspectora
- Активен потребител
evelin_sf написа:Мисля че просто можеше да отговорите, че мога да го придобия по давност
Не съм убеден
... както и не съм убеден дали все пак имотът не си е лично Ваш
... няма начин да се отговори точно без да се погледнат документите
- inspectora
- Активен потребител
Абе не може "просто" да го придобиете по давност. Това си е "сложно" и не става само с изтичането на някакъв срок, да не говорим при съсобственост. Не роптайте, а се вслушайте в отговорите и като съберете документите се консултирайте с адвокат.
- blossom
- Потребител
inspectora написа:evelin_sf написа:Мисля че просто можеше да отговорите, че мога да го придобия по давност
Можете да придобието по давност. Ето, казахме Ви го. Ама от тая работа единствен собственик няма да станете! И е по-вероятно да не станете. Щото давността е проста за казване , ама не и за доказване!
Още повече при съсобственост!
- sunrise
- Активен потребител
evelin_sf написа:Мисля че просто можеше да отговорите, че мога да го придобия по давност
Не ги слушайте госпожо- вие сте си единствен собственик на имота- това да ви е ясно!
Щом като съпруга ви не е престирал нищо за прехвърлителите, какъв ли приобретател е той?Казвате, че нито е гледал родителите ви, нито им е плащал нещо... ако искате дори не сте задължена и да му казвате за продажбата- смело напред, и при нотариуса.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Щом като съпруга ви не е престирал нищо за прехвърлителите, какъв ли приобретател е той?Казвате, че нито е гледал родителите ви, нито им е плащал нещо... ако искате дори не сте задължена и да му казвате за продажбата- смело напред, и при нотариуса.
Не мога да разбера това с ироничен привкус ли е, или е на сериозно ?
- inspectora
- Активен потребител
Ирония, но Вие добре го знаете.
Еvelin_sf - извинения, но следва да идете при адвокат- писмените доказателства са важни! А във форума няма как да ги прочета, освен да гадая...
Еvelin_sf - извинения, но следва да идете при адвокат- писмените доказателства са важни! А във форума няма как да ги прочета, освен да гадая...
- Гост.
- Старши потребител
При положение, че няма претенции към имота и е съглсен, какъв документ трябва да ми изготви, за да мога аз да продам имота.
- evelin_sf
- Нов потребител
Re: ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
Ако ДГИ или продажбата /така сте го написали ,че иди го хвани ,но ефекта е същия / е сключен по време на брака е СИО.Ако е преди брака не е /и това така сте го написали .../
Ако е ДГИ що не го развалихте тоя договор докато бяха живи родителите ви?
В споразумението пишело че вс . са уредени ...ами уредени са на по 1/2 ид. част ,от написаното така излиза.
Ако е ДГИ що не го развалихте тоя договор докато бяха живи родителите ви?
В споразумението пишело че вс . са уредени ...ами уредени са на по 1/2 ид. част ,от написаното така излиза.
- donna
- Старши потребител
Re: ДГИ-СИО-прекратяване на брака- продажба
За да е ваш в споразумението по развода трябва да пише ,че имота остава лично ваш и решението да е вписано ,такова ,чудо да пише не сте споделили.
Ако сте написали общо ...както и го написахте " пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения" имота е СИО
Ако сте написали общо ...както и го написахте " пише че има споразумение по всички лични и имуществени отнощения" имота е СИО
- donna
- Старши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Договор за издръжка и гледане
|
|