начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

Прехвърляне на прехвърлен имот?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Прехвърляне на прехвърлен имот?

Мнениеот chupacabra » 04 Юли 2010, 15:44

Здравейте.Имам няколко въпроса и се надявам тук да получа компетентни отговори,за което благодаря предварително.
Та казуса е следния:Майка ми е получила от нейната майка имот срещу гледане и издръжка.Сега тя иска да го прехвърли на мен,тъй като има известни опасения,че недай боже изпревари майка си и почине преди нея,тя ще иска разваляне на този договор.И въпросите са ми следните:
1.Може ли майка ми да ми прехвърли имота без съгласието на баба ми?Четох доста по този въпрос и стигнах до извода,че след като веднъж вече го е придобила,тя (майка ми) може да разполага с него както пожелае...Още повече че баба ми не живеее в него,а и няма клауза в договора,която да казва,че гледането и издръжката трябва да се осъщесъвява във въпросния имот.
2.Ако отговора на въпрос 1 е утвърдителен искам да попитам кой е най-удачния метод да стане това прехвърляне.Дали покупко-продажба,дали дарение или отново гледане и издръжка?Или пък завещание?Като в случая важното е да се направи така,че баба ми да не може да го оспори.Не искам да бъда разбиран погрешно.Каквото й да се случи аз ще се грижа за баба си,но хората на възраст над 85 понякога започват да мислят доста странно и нелогично!
3.Трябва ли да консултирам с адвокат или директно трябва да отида при нотариус?
chupacabra
Нов потребител

Re: Прехвърляне на прехвърлен имот?

Мнениеот Гост. » 04 Юли 2010, 15:52

Много хубав въпрос, много хубав... ама отговорът няма да ви хареса- вижте чл. 135 от ЗЗД.
Така че, при адвокат.
Гост.
Старши потребител

Назад към Договор за издръжка и гледане