начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ- КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО?

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ- КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО?

Мнениеот mimi_k » 11 Май 2010, 16:36

Здравейте,

Наследници сме на имот,както следва:
1/3 - аз
1/3- баща ми/живеещ от 36 години в чужбина/
1/3 - братовчед ми.

Имота е в град Х, аз живея в град П.
Плащам си данъка на имота.
От 4-5 години братовчед ми се настани да живее в имота и направи доста сериозен ремонт. Аз не желая да си продам моята част, баща ми също.
Въпроса ми е:

След време може ли братовчед ми да има претенции върху целия имот като се позове на добросъвестно владеене и т.н..

Предварително благодаря на тези които ще си направят труда да ми отговорят.
mimi_k
Младши потребител

Re: НАСЛЕДСТВЕН ИМОТ- КАКВО БИ СЕ СЛУЧИЛО?

Мнениеот namakak » 11 Май 2010, 19:18

Всеки може да има претенции.Решава се със съдебна делба,а облагородяването на имота ще завиши оценката му.При даказателствен и неоспорим материал,той ще бъде облекчен в уравнение на дяловете.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 11 Май 2010, 19:37

Не може да завладее онзи, който не се е потивопоставил ефективно.

Трябва да сте уведомени, че има претенции и от този момент да не сте се противопаставили - било с мерки - ключове, ключалки, било по съдебен ред, било по друг начин.

Законът не защитава само един, а всички.

Законите приличат на една сложна, но хармонична симфония - ако сте ощетен, можете да потърсите правата си.

Все пак имаме наследство от Римската империя, първите пътища, канализацията, собствеността и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот mimi_k » 12 Май 2010, 09:15

Благодаря за отговорите и отделеното време.
Лек и спорен ден на всички!
mimi_k
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба