начало

След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища След пет отвода, ВСС прекрати „безвремието“, т.е. конкурса за търговските отделения на апелативните съдилища

Документи за д.м. и къща, извън регулация

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документи за д.м. и къща, извън регулация

Мнениеот tosheva » 09 Яну 2009, 21:33

Здравейте на всички.

Наскоро унаследих един имот в провицията, който представлява дворно място и къща, но няма скица и натурален акт. Ходих в данъчното(г.Своге), където до сега е плащан данък за имота и къщата, но те нямат копие от документите, нито ми казаха как(с какви документи) е подадена декларацията за данъка.
Изпратиха ме в поземлената комисия, които ми казаха че имота е извън регулация и се пада в махала, полигон на населеното място. Пратиха ме да се консултирам с адвокат, който не ми обясни нищо относно как се процедира в такъв случай и каза че ще ми струва най-малко 500лв, без стойността на нот. акт и на скицата който трябва да има имота.

Моля помогнете ми, поне да разбера каква е процедурата при такъв случай и защо институциите ме прехвърлят от една на друга и къде да ида за да се свърши работа.
tosheva
Младши потребител

Re: Документи за д.м. и къща, извън регулация

Мнениеот ivan_lawyer » 09 Яну 2009, 21:52

Никой не Ви подхвърля, просто е хубаво да си извадите документи.
Своге е хубаво вилно място и рано или късно може да искате да го продадете.
Трябва да извадите нотариален акт по обстоятелствена проверка.
Но доколкото чух в Своге нотариуса бил ужасен - връщал клиенти, правел номера.
Имота не може да не се узакони.
Причината за да Ви въртят е и желанието да получат тлъст рушвет - например 200 лева. Изберете сама какво да правите. По-добре вървете по пътечката на общината.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот ceko1969 » 10 Яну 2009, 01:18

Дано това да Ви помогне в перипетийте:

viewtopic.php?f=7&t=33800&start=0&st=0&sk=t&sd=a

Успех!!!!
ceko1969
Младши потребител

Мнениеот tosheva » 10 Яну 2009, 15:56

Благодаря за отговорите, аз знам, че съм невежа но разбрах,че поне мога да опитам и сама . Първо да проверя по какъв начин е попълнена даначната декларация и покакъв документ за собственост,данача отценка.Да потърся в архивите нотариален акт на името на дядо ми и ли на прадядо ми който са живяли там. БЛАГОДАРЯ
tosheva
Младши потребител

Назад към Съсобственост и делба