начало

Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров Съдът назначи нови експертизи, за да реши делото за убийството на психолога Иван Владимиров

Новият чл. 627в ГПК

Дискусии и предложения по проекти за закони

Новият чл. 627в ГПК

Мнениеот Ralinko » 22 Дек 2010, 11:33

Добър ден на всички колеги! Моля да ме извините, че пускат темата тук, но така и не можах да се сдобия с парола в раздела за юристи. Тази сутрин реших предколедно да отделя малко време на промените в ГПК. Като изключим някои както винаги не дотам обмислени и логични неща, в новия чл. 627в се прокрадва една наистина интересна идея: решенията на Софийски апелативен съд във връзка с обжалвани разпореждания по допускане изпълнението на съдебни решения или други актове, постановане от държава-членка, която не е обвързана от Хагския протокол, подлежат на касационно обжалване. Нищо не е казано за изпълнение на изискванията на чл. 280, ал. 1 по допускане на касационното обжалване. В същото време всички други касационни жалби преминават през процедурата по допускане на касационно обжалване. Или може би аз не съм се събудила и не съм прочела правилно?!
Ralinko
Младши потребител

Re: Новият чл. 627в ГПК

Мнениеот fighter » 22 Дек 2010, 12:24

Събудила сте се. Точно така излиза. Доколкото виждам това касае само издръжка.То сега с новия праг 5000 лв. - за граждански дела, нали се сещате кога дело за издръка ще отиде на ВКС?!.... Еле, ако издръжката е малка като българските!
fighter
Потребител

Мнениеот Ralinko » 22 Дек 2010, 12:41

Ако издръжката е постановена от български съд - вероятността клони към минус безкрайност...какво става обаче с издръжка, постановена в страна-членка на ЕС? Разпореждането за допускане на изпълнението ще подлежи на касационно обжалване във всички случаи! Нямам думи!
Ralinko
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2010, 12:48

Дори и без думи, има логика и е правилно едно такова законодателно решение.
Въпреки двойния аршин, или по-скоро именно заради него ( чл. 19 от Р).
Гост.
Старши потребител

Назад към Обсъждане на законопроекти