- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
KOLEGI,KAKVO BIHTE POSAVETVALI MLADITE URISTI I STUDENTI PO
|
|
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
KOLEGI,KAKVO BIHTE POSAVETVALI MLADITE URISTI I STUDENTI PO
PRIVET NA VSICHKI.
SHTE SE RADVAM V SLUCHAI,CHE NQKOI OT KOLEGITE SE ZAINTERESUVA OT TAZI TEMA I DADE SVOQ PRINOS.
SHTE SE RADVAM V SLUCHAI,CHE NQKOI OT KOLEGITE SE ZAINTERESUVA OT TAZI TEMA I DADE SVOQ PRINOS.
- katlin
- Нов потребител
Re: KOLEGI,KAKVO BIHTE POSAVETVALI MLADITE URISTI I STUDENTI
Не бих те съветвала, а бих ти задала въпроси:
ЗАЩО реши да учиш право?
ВЯРВАШ ли си, че ще успееш?
Готова ли си да се скъсаш (ама буквално!) от бачкане? И да стоиш гладна няколко месеци (ако си късметлийка!), преди да започнеш да "вадиш" пари от своята упоритост?
Иначе съвети нямам. И аз исках някой да ми даде такива. За съжаление, животът се оказа много по-изобретателен и от най-грубите съвети!
Все пак-готова съм да помагам с каквото мога!!! Без-въз-мезд-но!
ЗАЩО реши да учиш право?
ВЯРВАШ ли си, че ще успееш?
Готова ли си да се скъсаш (ама буквално!) от бачкане? И да стоиш гладна няколко месеци (ако си късметлийка!), преди да започнеш да "вадиш" пари от своята упоритост?
Иначе съвети нямам. И аз исках някой да ми даде такива. За съжаление, животът се оказа много по-изобретателен и от най-грубите съвети!
Все пак-готова съм да помагам с каквото мога!!! Без-въз-мезд-но!
- lara
- Младши потребител
LARA,BLAGODARQ TI ZA OTGOVORA I JELANIETO ZA SADEISTVIE.OTCENQVAM TOZI TI JEST.
SLEDVAM PRAVO,ZASHTOTO TOVA ISKAH.NA VAPROSA DA LI SHTE USPEQ NE MOGA DA OTGOVORQ EDNOZNACHNO I KATEGORICHNO,ZASHTOTO IMA MNOGO OBSTOQTELSTVA,OT KOITO ZAVISI PROSPERITETA.INACHE SAM GOTOVA DA DAM NEOBHODIMOTO OT SEBE SI.
TI OT KOI GRAD SI I V NEGO LI PRAKTIKUVASH?V KOQ SFERA NA PRAVOTO SI SE SPETCIALIZIRALA?
P.S.SHTE SE RADVAM NA TVOI OTGOVOR.
SLEDVAM PRAVO,ZASHTOTO TOVA ISKAH.NA VAPROSA DA LI SHTE USPEQ NE MOGA DA OTGOVORQ EDNOZNACHNO I KATEGORICHNO,ZASHTOTO IMA MNOGO OBSTOQTELSTVA,OT KOITO ZAVISI PROSPERITETA.INACHE SAM GOTOVA DA DAM NEOBHODIMOTO OT SEBE SI.
TI OT KOI GRAD SI I V NEGO LI PRAKTIKUVASH?V KOQ SFERA NA PRAVOTO SI SE SPETCIALIZIRALA?
P.S.SHTE SE RADVAM NA TVOI OTGOVOR.
- katlin
- Нов потребител
Бъдете старателна по време на следването си и най-важното опитайте да си намерите работа в адвокатска кантора. Там ще трупате знания и опит, които ще бъдат безценни за вас, когато излезете на пазара на юристи!
Късмет и успех!
Късмет и успех!
- Гери
Много труд, вяра и оптимизъм, дори инат. Успех!
- shveda
- Потребител
BLAGODARQ NA VSICHKI ,OTZOVALI SE KOLEGI.
- katlin
- Нов потребител
1.пишете на кирилица,без отлично познаване на езика на българите нямате шанс
2.учебника по римско право да ви е настолната книга
3.четете класиците на българсаката юриспруденция.
4.четете ,анализийрайте и вниквайте в произведенията на българските,руските
и заподноевропейските литературни ласици
5.изучаймвайте история на България и на света
6-без отлични знания в областа на психологията,логиката,фирософията не е въз
моно да се изградите като добър юрист.
7.Знайте,че юриста знае и тълкува закона,а неюриста или псевдоюриста само го
чете и го ползва механично.
8.Правато е наука,с която може да се мери единствено философията.
9-Правото се учи ежедневно,цял живот.
2.учебника по римско право да ви е настолната книга
3.четете класиците на българсаката юриспруденция.
4.четете ,анализийрайте и вниквайте в произведенията на българските,руските
и заподноевропейските литературни ласици
5.изучаймвайте история на България и на света
6-без отлични знания в областа на психологията,логиката,фирософията не е въз
моно да се изградите като добър юрист.
7.Знайте,че юриста знае и тълкува закона,а неюриста или псевдоюриста само го
чете и го ползва механично.
8.Правато е наука,с която може да се мери единствено философията.
9-Правото се учи ежедневно,цял живот.
- ipon
- Потребител
За студентите едно мога а кажа - потърсете си работа. В адвокатска кантора. Или поне на място, където работят и други юристи. Там където ще можете да се докоснете до живото право, до практиката, до реалностите. И за нищо на света не спирайте да четете.
- Mb}|{bT
И аз така учих право.защото само това исках,завърших с много добър успех,но така и не ми бе даден шанс да опитам в тази сфера.Вече две години стоя и се чудя защо само хора,които имат познати,близки и роднини успяват да си намерят работа,естествено че те трупат опит след като всеки ден се занимават с това,а аз вече взех да губя нишката.И вече няма надежда ,че ще постигна нещо,а толкова исках.......
- gogy
само с висока обща култура,много знания,пунктоалнст и висок морал може трайно
се наложите в професията ,в случай ,че останете с рехавите универиситетски знания, ще се слете с огромната сива занаятчиска маса където господстват
правилата на клиентелизма.Не хранете юлизии за бърза кариера, пътят е славен
но много,много труден.
се наложите в професията ,в случай ,че останете с рехавите универиситетски знания, ще се слете с огромната сива занаятчиска маса където господстват
правилата на клиентелизма.Не хранете юлизии за бърза кариера, пътят е славен
но много,много труден.
- ipon
- Потребител
От името на вече не толкова младите колеги /по точно тези, които все още работят за някой друг/ ще кажа, че без това, да разнасяш папките на някой друг, не може. Освен това професията не се учи, а се краде, затовя зависи и къде "се носят папките" и как "се носят папките". Аз като започнах, първо трябваше да забравя какво съм учил в Университета. След това се учех /и все още/ да решавам проблемите, поставяйки се на мястото на клиента, а не както е написано по книгите. Понякога се налага заедно с клиента да открием какво точно иска самия той и как да го облечем в подходяща форма. Така че - дерзайте... Труд и четене!
- G
Всъщност сега се сетих...основното, което ви трябва, независимо от всичко друго е да сте юристи по душа, да сте сигурни, че това ви е призванието. Другото е знаят...
- Mb}|{bT
Пълно е с юристи, не по душа, а "по джоб". Живеят си живота, а тези "по душа" опъват каиша...
- G
За много от нещата, казани по-горе, съм съгласна. За други-не!
Не е задължително условие да работите в адвокатска кантора.
Но е абсолютно задлъжително да си вярвате, че това ви е призвание. В това отношение Христо Панев (за непросветените - МъЖъТ- е прав!).
Така е. И трябва да си вярвате, че ще успеете. Въпреки и независимо от всичко. Това обаче изисква голяма доза упоритост, мнооого хъс, малко да си луд, малко да си смахнат, но по-важното е-да знаеш, че това е.
ТОВА Е, което си искал винаги!
Не е задължително условие да работите в адвокатска кантора.
Но е абсолютно задлъжително да си вярвате, че това ви е призвание. В това отношение Христо Панев (за непросветените - МъЖъТ- е прав!).
Така е. И трябва да си вярвате, че ще успеете. Въпреки и независимо от всичко. Това обаче изисква голяма доза упоритост, мнооого хъс, малко да си луд, малко да си смахнат, но по-важното е-да знаеш, че това е.
ТОВА Е, което си искал винаги!
- lara
- Младши потребител
Привет на всички.
iron,а и останалити колеги,каква литература бяхте ми препаръчали / ІІ курс /?Смятате ли,че с морал човек може да се наложи в професията си?Струва ми се,че в днешно време моралните ценности са сменени.
iron,а и останалити колеги,каква литература бяхте ми препаръчали / ІІ курс /?Смятате ли,че с морал човек може да се наложи в професията си?Струва ми се,че в днешно време моралните ценности са сменени.
- Кателина Ангелова
УМЕН,ДЪРЗЪК И МОРАЛНО ТЪП!
- valeriii
- Младши потребител
извинявай ,но би ли ми обяснил какво означава "МОРАЛНО ТЪП"
защото всекий този който защитата интересите на клиента би следвало да направи нужното за да ги защити , но това означава ли ,че е "МОРАЛНО ТЪП"
защото всекий този който защитата интересите на клиента би следвало да направи нужното за да ги защити , но това означава ли ,че е "МОРАЛНО ТЪП"
- donna
- Старши потребител
Преди всичко бих им пожелал успехи в усвояването на правната материя като цяло,защото според мен не е достатъчно един бъдещ колега само да бъде нещо като"Банка за юридически знания" ,но и сериозно да разбира своята роля като юрист_профессионалист след своето дипломиране.Народът ни умно е забелязал,че :"От всяко дърво свирка не става".За голямо съжаление обаче,достатъчно е да се чете пресата,за да се види резултатът от това неразбиране.Festina lente.Lara написа:
> Не бих те съветвала, а бих ти задала въпроси:
> ЗАЩО реши да учиш право?
> ВЯРВАШ ли си, че ще успееш?
> Готова ли си да се скъсаш (ама буквално!) от бачкане? И да
> стоиш гладна няколко месеци (ако си късметлийка!), преди да
> започнеш да "вадиш" пари от своята упоритост?
> Иначе съвети нямам. И аз исках някой да ми даде такива. За
> съжаление, животът се оказа много по-изобретателен и от
> най-грубите съвети!
> Все пак-готова съм да помагам с каквото мога!!!
> Без-въз-мезд-но!
> Не бих те съветвала, а бих ти задала въпроси:
> ЗАЩО реши да учиш право?
> ВЯРВАШ ли си, че ще успееш?
> Готова ли си да се скъсаш (ама буквално!) от бачкане? И да
> стоиш гладна няколко месеци (ако си късметлийка!), преди да
> започнеш да "вадиш" пари от своята упоритост?
> Иначе съвети нямам. И аз исках някой да ми даде такива. За
> съжаление, животът се оказа много по-изобретателен и от
> най-грубите съвети!
> Все пак-готова съм да помагам с каквото мога!!!
> Без-въз-мезд-но!
- sui
KATLIN написа:
> PRIVET NA VSICHKI.
>
> SHTE SE RADVAM V SLUCHAI,CHE NQKOI OT KOLEGITE SE ZAINTERESUVA
> OT TAZI TEMA I DADE SVOQ PRINOS.
> PRIVET NA VSICHKI.
>
> SHTE SE RADVAM V SLUCHAI,CHE NQKOI OT KOLEGITE SE ZAINTERESUVA
> OT TAZI TEMA I DADE SVOQ PRINOS.
- Георги Керин
Колега, мисля моралът е нещо много важно и съществено в нашата професия. Тъжно ми е когато видя как клиент е буквално предаден от адвокатът си, тогава между другото идва и голямото предизвикателство да отстояваш интересите му и да не се поддаваш на влияния. Успееш ли, ще се чувстваш наистина вътре в себе си удовлетворен, особено ако си свършил добре работата си. Колкото до това каква литература е хубаво да четеш, освен задължителните през този курс на обучение, е хубаво да четеш различни монографии, много е важно да се чете и съдебна практика. Всъщност няма универсална рецепта, въпрос на личното ти усещане дали това, което попиваш като знания ти е достатъчно. Друг е въпросът, че във втори курс не се учат много интересни неща. Когато аз бях втори курс май учехме само вещно и административно право и процес. В трети курс ще ти стане много по-интересно, когато вземеш Семейно и наследствено, Облигационно и Наказателно. Потърсете си и работа в адвокатска или нотариална кантора. Дори и само да слушате и виждате какво се случва около вас ще ви бъде полезно. Не е и невъзможно, аз самата съм пример как без контакти и протекции започнах работа в адвокатска кантора още първи курс. Друг е въпросът, че не ми плащаха, но пък крадях знания и занаят. До трети курс бях събрала 3 огромни папки с неща които бях писала сама. Така, че не се отчайвайте, а вярвайте в собствените си сили и възможности. Като млад адвокат, мога да ви кажа, че и в самото начало не е чак толкова трудно, но разбира се няма да сте и затрупана с клиенти, но пък със сигурност ще имате работа и ако клиентите ви са доволни, те ще бъдат най-добрата реклама за вас.
- Гери
61 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
|
|