начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

konkyrs za magistrati

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

konkyrs za magistrati

Мнениеот pep4е » 27 Май 2004, 12:52

Эдравейте!
Имате ли някаква представа кога ще има конкурс эа магистрати и как бих могла да следя эа него?
Благодаря!
pep4е

Re: konkyrs za magistrati

Мнениеот jef » 27 Май 2004, 14:43

Хубаво ще е някой да даде повече информация за това, както и дали имам право да подам документи за кандидатстване по време на 3-месечния държавен стаж, като естествено се явя на конкурса след полагане на теоритико-практичния изпит в министерството!?! Очаквам мнения!
jef
Младши потребител

Мнениеот drazena1 » 27 Май 2004, 15:37

Kолега, едното от изискванията за участието в конкурса е придобита правоспособност / чл. 127а ЗСВ/, няма такива първо кандидатствам после придобивам правоспособност, направо си звучи несериозно, немислите ли.А конкурсите се обевяват в ДВ.
Успех по време на стажа и на изита след това.
drazena1
Младши потребител

Мнениеот fiy » 27 Май 2004, 20:49

Тъй като нямам достъп до ДВ мога ли да следя по интернет за конкурса и в кой раздел на ДВ?Тази информация не се ли обявява и на страниците на ВСС и Министерство на правосъдието?
fiy

Мнениеот vokil C » 28 Май 2004, 10:04

Конкурси за магистрати-съдии, прокурори, следователи се обявяват на страницата на Висшия Съдебен съвет-www.vss.justice.bg-в раздел съобщения.
А конкурси за съдия изпълнители-в сайта на Министерство на правосъдието http://www.mjeli.government.bg .В lex.bg има специален раздел-"Работа за юристи"
Успехи в търсенето.
vokil C

Мнениеот jef » 28 Май 2004, 11:46

Права сте, колежке, действах инстинктивно и писах във форума преди да проверя в ЗСВ, но един действащ магистрат ми спомена, че е възможно да си подам заявление за обявената свободна длъжност докато още карам стажа си и понеже датата на конкурса евентуално ще е след изпита ми в МПравосъдието, ще мога после да се явя и на самия конкурс. И без да чета ЗСВ това ми се стори странно, затова реших да питам тук, все пак може да се окаже, че за едни може, а за други не.
Благодаря за пожеланията и за мнението все пак!
jef
Младши потребител

Мнениеот ) » 28 Май 2004, 12:19

Май малко сте закъснели. Ами то нали скоро минаха конкурсите за всьо и вся магистрати!
)

Мнениеот fiy » 28 Май 2004, 12:57

Благодаря за информацията!Не мисля, че сме эакъсняли тъй като не ми е известно тази година да е имало конкурс!
fiy

Мнениеот drazena1 » 28 Май 2004, 13:57

Конкурси имаше и то доста са съдия-изпълнители и за съдии по вписванията в цялата страна.
drazena1
Младши потребител

Мнениеот fiy » 28 Май 2004, 14:41

Имате ли представа как протича устният изпит?
fiy

Мнениеот fiy » 28 Май 2004, 14:47

Интересува ме изпита за прокурори-нещо повече за устния изпит по накаэателно право?Ако знаете нещо по въпроса надявам се да го споделите !
fiy

Мнениеот vokil » 28 Май 2004, 18:42

По важният изпит бе писменият-устният беше формалност-еднотипни въпроси без много да се задълбочават. По 10 минути на човек-едва ли за толкова време може да си проличат знания, мотивация и...
vokil
Младши потребител

Мнениеот RAT » 30 Май 2004, 18:26

Ustniat za mladshi prokurori si beshe savsem seriozen izpit-vse edno darjaven po Nakazatelno-pravni i dokolkoto moga da precenia-obektiven, pone kogato az minah (ne go spe4elih, no tova ne mi dava pravo da tvardia 4e e bilo naglaseno).
A imashe i edin vapros zadaljitelno ot grajdansko-pravnite nauki.
Vijte v konspektite za izpita za magistrati na stranicata na VSS.
RAT

Мнениеот fiy » 31 Май 2004, 09:28

Има ли някакво значение(предимство) дали кандидатът има юридически стаж и работи или е наскоро дипломиран?
fiy

Мнениеот Паци » 31 Май 2004, 09:41

Има значение доколко ще се представиш добре на изпита. Просто въпросите са такива, че само с учебници и закони е доста трудно, ако нямаш поне минимална практика. По закон не се иска стаж само за съдия по вписванията и съдия-изпълнител, а за мл. прокурори, следователи и съдии са нужни 2 години, но при изключителни обстоятелства може и без стаж. Успех и не спирай да се надяваш.
Паци

Мнениеот svetkol » 31 Май 2004, 10:53

Edinstvenoto, koeto ima znachenie e dali kandidatyt ima vryzki.
Izbraniqt kandidat 6te pridobie opit i stazh, sled kato spe4eli konkursa za magistrati.
Uspeh!!!
svetkol

Мнениеот fiy » 31 Май 2004, 11:13

Наясно сам , че в държавата ни без връзки е трудно,почти невъзможно човек да постигне нещо разчитайки единствено на себе си.Искрено се надявам да има и изключения,защото в противен случай що за живот ни очаква?!
fiy

Мнениеот Бай Ганьо » 31 Май 2004, 11:57

Стажът има значение за това кой ще назначат, т.е. може да имаш по-нисък бал и 1г. стаж от някого с по-висок бал и без стаж -> ще назначат този със стажа.
Бай Ганьо

Мнениеот fafla » 31 Май 2004, 13:56

Tova ne e vqrno.Ot izklu4itelno zna4enie e kak shte se predstavish na izpita.
Osven tova kolegi ne se li iziskva staj 2 g za sydiq pri raionen syd?!Do kolkoto znaq za mladshi... ne e neobhodimo da imash iuridi4eski staj.
fafla

Мнениеот Бай Ганьо » 31 Май 2004, 14:08

На последния конкурс имаше назначени следователи с ниски оценки, но със стаж, а кандидати с по-високи оценки, но без стаж бяха пренебрегнати. Та кое е вярното, колега?
Бай Ганьо

Следваща

Назад към Конкурси, изпити