- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
konkyrs za magistrati
|
|
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
konkyrs za magistrati
Эдравейте!
Имате ли някаква представа кога ще има конкурс эа магистрати и как бих могла да следя эа него?
Благодаря!
Имате ли някаква представа кога ще има конкурс эа магистрати и как бих могла да следя эа него?
Благодаря!
- pep4е
Re: konkyrs za magistrati
Хубаво ще е някой да даде повече информация за това, както и дали имам право да подам документи за кандидатстване по време на 3-месечния държавен стаж, като естествено се явя на конкурса след полагане на теоритико-практичния изпит в министерството!?! Очаквам мнения!
- jef
- Младши потребител
Kолега, едното от изискванията за участието в конкурса е придобита правоспособност / чл. 127а ЗСВ/, няма такива първо кандидатствам после придобивам правоспособност, направо си звучи несериозно, немислите ли.А конкурсите се обевяват в ДВ.
Успех по време на стажа и на изита след това.
Успех по време на стажа и на изита след това.
- drazena1
- Младши потребител
Тъй като нямам достъп до ДВ мога ли да следя по интернет за конкурса и в кой раздел на ДВ?Тази информация не се ли обявява и на страниците на ВСС и Министерство на правосъдието?
- fiy
Конкурси за магистрати-съдии, прокурори, следователи се обявяват на страницата на Висшия Съдебен съвет-www.vss.justice.bg-в раздел съобщения.
А конкурси за съдия изпълнители-в сайта на Министерство на правосъдието http://www.mjeli.government.bg .В lex.bg има специален раздел-"Работа за юристи"
Успехи в търсенето.
А конкурси за съдия изпълнители-в сайта на Министерство на правосъдието http://www.mjeli.government.bg .В lex.bg има специален раздел-"Работа за юристи"
Успехи в търсенето.
- vokil C
Права сте, колежке, действах инстинктивно и писах във форума преди да проверя в ЗСВ, но един действащ магистрат ми спомена, че е възможно да си подам заявление за обявената свободна длъжност докато още карам стажа си и понеже датата на конкурса евентуално ще е след изпита ми в МПравосъдието, ще мога после да се явя и на самия конкурс. И без да чета ЗСВ това ми се стори странно, затова реших да питам тук, все пак може да се окаже, че за едни може, а за други не.
Благодаря за пожеланията и за мнението все пак!
Благодаря за пожеланията и за мнението все пак!
- jef
- Младши потребител
Май малко сте закъснели. Ами то нали скоро минаха конкурсите за всьо и вся магистрати!
- )
Благодаря за информацията!Не мисля, че сме эакъсняли тъй като не ми е известно тази година да е имало конкурс!
- fiy
Конкурси имаше и то доста са съдия-изпълнители и за съдии по вписванията в цялата страна.
- drazena1
- Младши потребител
Интересува ме изпита за прокурори-нещо повече за устния изпит по накаэателно право?Ако знаете нещо по въпроса надявам се да го споделите !
- fiy
По важният изпит бе писменият-устният беше формалност-еднотипни въпроси без много да се задълбочават. По 10 минути на човек-едва ли за толкова време може да си проличат знания, мотивация и...
- vokil
- Младши потребител
Ustniat za mladshi prokurori si beshe savsem seriozen izpit-vse edno darjaven po Nakazatelno-pravni i dokolkoto moga da precenia-obektiven, pone kogato az minah (ne go spe4elih, no tova ne mi dava pravo da tvardia 4e e bilo naglaseno).
A imashe i edin vapros zadaljitelno ot grajdansko-pravnite nauki.
Vijte v konspektite za izpita za magistrati na stranicata na VSS.
A imashe i edin vapros zadaljitelno ot grajdansko-pravnite nauki.
Vijte v konspektite za izpita za magistrati na stranicata na VSS.
- RAT
Има ли някакво значение(предимство) дали кандидатът има юридически стаж и работи или е наскоро дипломиран?
- fiy
Има значение доколко ще се представиш добре на изпита. Просто въпросите са такива, че само с учебници и закони е доста трудно, ако нямаш поне минимална практика. По закон не се иска стаж само за съдия по вписванията и съдия-изпълнител, а за мл. прокурори, следователи и съдии са нужни 2 години, но при изключителни обстоятелства може и без стаж. Успех и не спирай да се надяваш.
- Паци
Edinstvenoto, koeto ima znachenie e dali kandidatyt ima vryzki.
Izbraniqt kandidat 6te pridobie opit i stazh, sled kato spe4eli konkursa za magistrati.
Uspeh!!!
Izbraniqt kandidat 6te pridobie opit i stazh, sled kato spe4eli konkursa za magistrati.
Uspeh!!!
- svetkol
Наясно сам , че в държавата ни без връзки е трудно,почти невъзможно човек да постигне нещо разчитайки единствено на себе си.Искрено се надявам да има и изключения,защото в противен случай що за живот ни очаква?!
- fiy
Стажът има значение за това кой ще назначат, т.е. може да имаш по-нисък бал и 1г. стаж от някого с по-висок бал и без стаж -> ще назначат този със стажа.
- Бай Ганьо
Tova ne e vqrno.Ot izklu4itelno zna4enie e kak shte se predstavish na izpita.
Osven tova kolegi ne se li iziskva staj 2 g za sydiq pri raionen syd?!Do kolkoto znaq za mladshi... ne e neobhodimo da imash iuridi4eski staj.
Osven tova kolegi ne se li iziskva staj 2 g za sydiq pri raionen syd?!Do kolkoto znaq za mladshi... ne e neobhodimo da imash iuridi4eski staj.
- fafla
На последния конкурс имаше назначени следователи с ниски оценки, но със стаж, а кандидати с по-високи оценки, но без стаж бяха пренебрегнати. Та кое е вярното, колега?
- Бай Ганьо
32 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|