- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Конкурс за дознатели
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Конкурс за дознатели
Моля колеги ако знаете нещо по въпроса - ще има ли през септември конкурси за дознатели, пишете ми!
- mil4o
Re: Конкурс за дознатели
Аз съм уж одобрен от втората вълна септември миналата година. Всеки месец питам какво стана няма ли да ме взимате на работа. Отговора е : ами няма отпуснати бройки или никой началник на служба не Ви е поискал. СВЕТНА ЛИ ТИ! Намери си началник да ти пази мястото, а тогава кандидаствай за дознател. Пък четем по весниците - трябват ни 1000 дознатели и т.н. Измислици. Всички оперативни са се записали в разни измислени факултети и ги преназначават. Това е.
- chakast
Чакаме го тоя конкурс от много време:) ще те известим :)
- omikron
- Младши потребител
platil li si 5-te hiliadi evro. ako ne, hi4 ne 4akai da te viknatchakast написа:
> Аз съм уж одобрен от втората вълна септември миналата година.
> Всеки месец питам какво стана няма ли да ме взимате на работа.
> Отговора е : ами няма отпуснати бройки или никой началник на
> служба не Ви е поискал. СВЕТНА ЛИ ТИ! Намери си началник да ти
> пази мястото, а тогава кандидаствай за дознател. Пък четем по
> весниците - трябват ни 1000 дознатели и т.н. Измислици. Всички
> оперативни са се записали в разни измислени факултети и ги
> преназначават. Това е.
> Аз съм уж одобрен от втората вълна септември миналата година.
> Всеки месец питам какво стана няма ли да ме взимате на работа.
> Отговора е : ами няма отпуснати бройки или никой началник на
> служба не Ви е поискал. СВЕТНА ЛИ ТИ! Намери си началник да ти
> пази мястото, а тогава кандидаствай за дознател. Пък четем по
> весниците - трябват ни 1000 дознатели и т.н. Измислици. Всички
> оперативни са се записали в разни измислени факултети и ги
> преназначават. Това е.
- anonimen
На кого да ги дам бе човек - кажи длъжност или по не как да се свържа - по радиото ли.
- чакащ
От кога дознателите се назначават с конкурс? До колкото знам преди беше: имаш връзки даваш си документите, явяваш се на изпити, и ако евентуално се справиш, като на всякъде трябва пак да имаш връзки, те назначават пак с връзки.И другото интересно е, че тези от Симеоново са с предимство???
- n:
Бях чул че през септември ще има конкурси и затова отидох да питам приемат ли документи. Отговориха ми че не приемат докато не насрочат конкурса! А на въпроса : Как ще разбера има ли насрочени конкурси?, отговорът беше: Проверявайте в Бюрата по труда или средствата за масово осведомяване!!
Не разбирам какво им пречи да ми приемат документите и при обявяване на дата просто да се ява???
Не разбирам какво им пречи да ми приемат документите и при обявяване на дата просто да се ява???
- mil4o
За връзките вече разбрах. Казаха ми да си намеря началник който да ме поиска. За симеоновците не знам, но за конкурса колега има задължително обява в съдилищата или поне в адвокатската колегия, но приемащите документите ти казват - търсете си и друга работа, не чакайте.
- чакащ
Никой сериозен юрист не става дознател, освен ако не е завършил БСУ, Югозападен, Пловдивски, Русенски, Варненски и прочее измислени ВУЗ-ове. Най-добрите са от СУ
- Мирослав
А, бе Мирославчо що не вземеш да се скриеш някъде. Ще се пукнеш от самочувствие. Има и от СУ, където за нищо не стават. Така, че мой човек недей да слагаш всички под общ знаменател. Да не би колегите които са завършили Великотърновския да са на по ниско ниво от теб-Мирчо? Да не говорим, че в СУ учат право - чичовото, лелиното, сваковото и т.н. Мама, тате са някакви. Не всички разбира се са такива.Така, че навсякъде има некадърници.Познавам хора от СУ който се набутаха да стават пом.следователи ама сега ходи и ги стигай.Връзките мой човек са от значение, пък ти ако ще да си завършил на луната. За съжаление в BG е така.
- n:
как се става сериозен юрист, като никъде не приемат току-що завършили?конкурсите за магистрати, адвокати ..все ги чакаме за да станем при това младши, за юристконсултите всички искат опит,..нещо да съм изпуснал../дознателите се оказаха също връзкари..какво ни остава?
- случаен
Смятам, че добър юрист се става с много четене, желание, стаж и пак четене и четене.Ако си отговорен, амбициозен и работиш със желание е без значение къде си завършил. За това ви моля за колегиалност, и без това много хора мразят юристите - поне по между си да се подкрепяме, и да помагаме на сега започващите.
Колкото до дознателите- какво очаквате от МВР? - на тях им трябваха месеци да разберат, че добри юристи не се намират след проверка на физическата им подготовка, в началото приема беше същия като за сержанти: покриване на норматив- скок от място 2,30 метра, бягане за време, лицеви опори и т.н. без проверка на знанията по НК и НПК. Пожелавам късмет на тези които ще се пробват и поздравления за тези, които влязат без връзки.
Колкото до дознателите- какво очаквате от МВР? - на тях им трябваха месеци да разберат, че добри юристи не се намират след проверка на физическата им подготовка, в началото приема беше същия като за сержанти: покриване на норматив- скок от място 2,30 метра, бягане за време, лицеви опори и т.н. без проверка на знанията по НК и НПК. Пожелавам късмет на тези които ще се пробват и поздравления за тези, които влязат без връзки.
- v
Не се отчайвайте!Аз имам колеги/смея да твърдя доста чели/, които станаха дознатели без връзки!Успех и на вас, когато и да са конкурсите!
- LageG
Колеги , всички знаем, че излишните и злобливи нападки ползват единствено и само този, който избива комплекси с тях.Обикновено такива хора, най-често невежи дори не очакват отговор на въпроса , който е възникнал по повод тяхните констатации.
Нека бъдем прецизни - нима някой се съмнява , колко е важна работата на дознателите.А от тук - нима не се изисква сериозност в подготовката на лицата, които я упражняват ?
Аз бих казал следното - всеки "уважаващ себе си" юрист, следва да се замисли върху гореказаното в момента , когато спокойно си пие бирата!
Нека бъдем прецизни - нима някой се съмнява , колко е важна работата на дознателите.А от тук - нима не се изисква сериозност в подготовката на лицата, които я упражняват ?
Аз бих казал следното - всеки "уважаващ себе си" юрист, следва да се замисли върху гореказаното в момента , когато спокойно си пие бирата!
- Deputy_Major
Прав си колега "случаен".Навсякъде е затворено за млади хора завършили право.А сред тях има и доста кадърни младежи.Но гилдията благодарение на лобитата си и в Парламенти ивъв ВСС и където другаде да е приема все такива актове,които капсулират една затворена група хора.Трябва някой да се пенсионира и тогава мястото му да се заеме от някой чакащ.А има адвокати,които ще освободят и место за трима по души като се пенсионират.Понеже тежат по 180 кг.ще освободят място за три девойки по 60.))))))))))))))))))))))))))))))))
- наблюдател
Кандидат дознатели, защо не погледнете в съответната РДВР, дали не е изнесена вече обявата за кандидатстване. Със собствените си очи видях такава днес.Срока за подаване на молби е от 20.08.2004г. до 29.10.2004г.И не бъдете негативно настроени към завършилите Академията на МВР. А за "връзките"- това е друга тема.Успех!
- vilmit
- Младши потребител
В Академията на МВР преподават много добре и са много взискателни към учащите за разлика от някои други вузове.Освен това държат и на присъствието на лекции повече отколкото другаде.Там учат правни дисциплини,но за съжаление не получават специалност право,т.е. не стават юристи,макар,че го изучават по-задълбочено и са много добре подготвени пак, за разлика от някои други учебни заведения.Тогава повечето от завършилите доучват в някой университет и си взимат юридическа диплома.Някои стават дознатели.И в тази връзка Академията се явява нещо като "юридически техникум".
Интересно е ,че за да стане дознател някой,минава задължително и упражнения за лицеви опори и медицински прегледи.Минават и психотестове.Хубаво е да се знае,че за дознател се явяваш на психотест,а за съдии прокурори и т.н. не се изисква кандидата да е минал такъв тест.А добре е магистратите да бъдат стабилни в това отношение.Друго особено е,че кандидат дознателя минава проверка по закона за класифицираната информация,а доколкото знам,представители на Съд,прокуртура и прочие не минават през тази процедура.А там изискването за благонадеждността трябва да е по-силно изразена.
Интересно е ,че за да стане дознател някой,минава задължително и упражнения за лицеви опори и медицински прегледи.Минават и психотестове.Хубаво е да се знае,че за дознател се явяваш на психотест,а за съдии прокурори и т.н. не се изисква кандидата да е минал такъв тест.А добре е магистратите да бъдат стабилни в това отношение.Друго особено е,че кандидат дознателя минава проверка по закона за класифицираната информация,а доколкото знам,представители на Съд,прокуртура и прочие не минават през тази процедура.А там изискването за благонадеждността трябва да е по-силно изразена.
- наблюдател
В по-стари времена кандидат следователите, завършили Юридическия факултет минаваха задължително през школата на МВР и след това започваха същинската си работа.
- expertyt
- Потребител
Така е било защото следствието беше към МВР.Но и сега ако минават през Симеоново за определено време няма да им навреди.Дори ще им е от огромна полза.Да видят кое как е,понеже основния им партньор в работата е полицията.Ама спирам дотук с препоръките,че като си чета и горното изказване и то е пълно с такива.Не искам да изземвам чужди функции. :-)
То това са си мои виждания .
То това са си мои виждания .
- наблюдател
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|