Здравейте на всички
Можете ли да ми кажете нещо за изпита по Об.П. при доц. Конов? Той що за човек е, как изпитва, как се държи, на какво държи?
Казаха ми, че е почти самоубийствено по Об.П. в началото да се чете проф. Калайджиев, защото нищо нямало да разберем, а да се започне с проф. Кожухаров <и редакцията на проф. О.Герджиков>....
Вие какво бихте ме посъветвали?
Dura lex, sed lex.
P.P. Някой от вас, който е минал III курс скоро, може ли да ми отслужи с лекциите по Об.П.? Ще съм му задължен.
P.P.S. И стискайте палци на ГП при доц. Русчев, че там положението не е розово, ама хич....
- Дата и час: 22 Ное 2024, 00:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпитът по Облигационно право при доц. Траян Конов
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Изпитът по Облигационно право при доц. Траян Конов
lazar_petrov написа:Здравейте на всички
Можете ли да ми кажете нещо за изпита по Об.П. при доц. Конов? Той що за човек е, как изпитва, как се държи, на какво държи?
Казаха ми, че е почти самоубийствено по Об.П. в началото да се чете проф. Калайджиев, защото нищо нямало да разберем, а да се започне с проф. Кожухаров <и редакцията на проф. О.Герджиков>....
Вие какво бихте ме посъветвали?
Dura lex, sed lex.
P.P. Някой от вас, който е минал III курс скоро, може ли да ми отслужи с лекциите по Об.П.? Ще съм му задължен.
P.P.S. И стискайте палци на ГП при доц. Русчев, че там положението не е розово, ама хич....
чети на професор Кожухаров, но новата актуализирана редакция на проф. Попов, добре, че не ти предаваше проф. Сукарева, че щеше да ти се наложи да изядеш Кожухаров с кориците .
- Гост
Моето скромно мнение е, че определено си струва да четеш Калайджиев-просто становищата му, макар и по-трудно смилаеми,са определено по-близки до тези на Конов, а и човек само като се загледа в учебника на Кожухаров, след като вече има представа от Калайджиев, сам се убеждава в правилния си избор! Освен това Калайджиев ще ти е от полза и за догодина,когато ти предстои търговско право, без значение кой ти преподава...
- студентка
Абсолютно права е студентката...Калайджиев си струва да бъде прочетен...Той не бива да бъде научен с кориците,а само основните становища...И още един съвет-ползвай модуса на Марков.Той ще ти помогне да си систематизираш материята и ще те насочи към най-важното...По този начин ще можеш да четеш Калйджиев като учебник, а не като енциклопедия по ОП...Успех...
- herostat
Задължително чети учебника на Калайджиев.
Това е изключително прецизен труд,въпреки че на пръв поглед ще ти се стори сложен. Като цяло с Конов имат сходни виждания,така че ще ти е полезен.
Ако искаш да получиш плътни знания,чети и Кожухаров.Даже мисля,че е хубаво да започнеш с него.
Калайджиев(Конов) имат по някои въпроси различия с Кожухаров,така че е добре да ги отчетеш.
Аз лично нямам лоши впечатления от изпита-мина нормално,без заяждане,но някои колеги се оплакаха. Смятам,че е индивидуално.
Модусът на Марков нама да те научи на облигационно право,но прав е herostat,че ще ти помогне да си систематизираш материята.
Относно Русчев:
Много хора казват,че е умен. Определено обаче се гаври със студентите.
Изпитът минава,но най-вероятно ще те накара да се чувстраш като пълен глупак.Дали той е от хората,които като малки са били малтретирани в училище от по-силни "другарчета",не е моя работа да коментирам.
Това е изключително прецизен труд,въпреки че на пръв поглед ще ти се стори сложен. Като цяло с Конов имат сходни виждания,така че ще ти е полезен.
Ако искаш да получиш плътни знания,чети и Кожухаров.Даже мисля,че е хубаво да започнеш с него.
Калайджиев(Конов) имат по някои въпроси различия с Кожухаров,така че е добре да ги отчетеш.
Аз лично нямам лоши впечатления от изпита-мина нормално,без заяждане,но някои колеги се оплакаха. Смятам,че е индивидуално.
Модусът на Марков нама да те научи на облигационно право,но прав е herostat,че ще ти помогне да си систематизираш материята.
Относно Русчев:
Много хора казват,че е умен. Определено обаче се гаври със студентите.
Изпитът минава,но най-вероятно ще те накара да се чувстраш като пълен глупак.Дали той е от хората,които като малки са били малтретирани в училище от по-силни "другарчета",не е моя работа да коментирам.
- Накаяма
ЧЕСТНО ДА СИ КАЖА КОНОВ Е АБСОЛЮТНИЯ ПИЧ.РУСЧЕВ НЕ ПО-МАЛКО!И ДВАМАТА СА СТРАШНО ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ И ВИНАГИ ТЕ УСЕЩТАТ ДАЛИ СИ ЧЕЛ ИЛИ НЕ!ТИЯ МИТОВЕ ЗА ТОВА КОЛКО СА УЖАСНИ ИДВАТ ОТ ВСИЧКИ ОНИЯ ,КОИТО СА УЧЕЛИ ПРАВОТО САМО ПО СЕСИИНО ВРЕМЕ И ВЕЧНО СИ РЕВАТ КАТО ОБОДЕНИ МЕЧЕТА!ЧЕТИ САМО КАЛАЙДЖИЕВ.ТОЙ Е ГЕНИИ.
- Гост
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|