начало

Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна Цвета Желязкова е новият председател на окръжния съд във Варна

КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ 2014-2015

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Re: КОНКУРС ЗА НОТАРИУСИ 2014-2015

Мнениеот Magnollia » 17 Апр 2015, 16:39

yanev1643 написа:Току що говорих с МП. Казаха, че не са чували за отлагане на конкурса.

Нима очаквате да получите такава новина от някоя служителка в министерството? Докато не вземе решение Комисията и съответно министъра, кикой нищо няма да каже.

Не знам. Аз смятам, че ще го отложат. Много по-правилно ще е. Има жалби срещу недопускането и докато не се произнесат по тях не мисля, че следва да се провежда конкурса. По-добре да изчистят процедурата от грешки за да не се допусне опорочаването й.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот natalia_n » 17 Апр 2015, 16:47

Така си е... ама е силно демотивиращо цялото това напрежение.
natalia_n
Младши потребител

Мнениеот bobson » 17 Апр 2015, 16:48

Дори и да обсъждат отлагане, което не е сигурно, докато го няма черно на бяло - процедурата си върви. Представям си само, при всички глупости , които натвориха досега, какво ли ще е в неделя - направо не ми се мисли. Купонът ще е пълен :D
bobson
Младши потребител

Мнениеот yanev1643 » 17 Апр 2015, 16:55

Magnollia написа: Нима очаквате да получите такава новина от някоя служителка в министерството?

Ми не, аз със министъра исках да се свържа...ама казаха, че бил зает, затова така. :D
yanev1643
Младши потребител

Мнениеот alina_ » 17 Апр 2015, 18:53

yanev1643 написа:
Magnollia написа: Нима очаквате да получите такава новина от някоя служителка в министерството?

Ми не, аз със министъра исках да се свържа...ама казаха, че бил зает, затова така. :D

Това беше добро :)
alina_
Младши потребител

Мнениеот teodoor » 17 Апр 2015, 19:13

Да не сме жертва на измама и подла психоатака? Ще отлагаме, няма да отлагаме, а пък колегата, дето не си плаща вноските да пие трета водка с Радан Кънев? :idea:
teodoor
Младши потребител

Мнениеот imperia_1 » 17 Апр 2015, 19:34

Е, явно ще ходим на изпит. Действително с тези статии си създадохме излишно напрежение, но някой знае ли къде може да се види заповедта за комисията и кои са избраните лица?
imperia_1
Младши потребител

Мнениеот teodoor » 17 Апр 2015, 19:44

:?: :| :?: Нали казах. Обявата беше, като за концерт! Хайде да речем, че състава на комисията да е тайна, но Реш.,№, дата и такива реквизити, като методика и т.н., защо липсват?
teodoor
Младши потребител

Мнениеот RichterZR » 17 Апр 2015, 20:50

Няма мърдане, колеги... В неделя сте на пангара, публикуваха в късни доби някакъв регламент на сайта на министерството :mrgreen:
Има даже регламентирано, че:
"§1.За всяко заседание на комисията се определя протоколчик и стенограф. Казусите трябва да бъдат написани на пишеща машина."
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот nescafe » 18 Апр 2015, 00:29

RichterZR написа:Няма мърдане, колеги... В неделя сте на пангара, публикуваха в късни доби някакъв регламент на сайта на министерството :mrgreen:
Има даже регламентирано, че:
"§1.За всяко заседание на комисията се определя протоколчик и стенограф. Казусите трябва да бъдат написани на пишеща машина."
:o
Едно, че не разбирам въпросния регламент, ами и в него пък ей това, как да го разбираме си мисля: Чл. 9. (1) По време на писмения изпит кандидатите могат да използват нормативни актове и съдебна практика на хартиен носител
(2) Ползваните от кандидатите нормативни актове и съдебна практика не могат да съдържат текстове с коментари, анализи или тълкувания, както и дописвания, извършени на ръка или с друго помощно средство. :roll:
(3) Съответствието на ползваните материали с изискванията на настоящия регламент се проверява от квесторите, преди допускане на участниците в залата.
nescafe
Младши потребител

Мнениеот ivanstoyanovsl » 18 Апр 2015, 03:13

Аз ще си нося малък куфар. Сигурен съм, че дори само мен няма да могат да ме проверят от 8 до 10 ч. :x
ivanstoyanovsl
Нов потребител

Мнениеот buminkaa » 18 Апр 2015, 07:35

И мен много ме притесни това с Нормативните актове без коментари. Ако правилно го разбирам това означава, че сборниците на Сиби не могат да се ползват, защото имат много бележки подлиния, а това ще го смятат за коментар според мен. Това е ужасно предвид кога излезе въпросния регламент
buminkaa
Нов потребител

Мнениеот RichterZR » 18 Апр 2015, 08:49

ivanstoyanovsl написа:Аз ще си нося малък куфар. Сигурен съм, че дори само мен няма да могат да ме проверят от 8 до 10 ч. :x

Е, това е малък проблем, предвид на факта, че на изпита за ЧСИ влязохме в 13 ч., изпита трябваше да започне в 14 ч., а той всъщност започна в 16 ч., ако не ме лъже паметта. Ако трябва, ще проверяват до следобед, хората ще се изнервят, но на кой ли пък това ще му развали сутрешното кафе, или обеда, примерно ? Ето това за пореден път ме убеди мен, че няма да се научите на ред и дисциплина, отсъстват ви някои германски качества - всичко при вас е по южняшки някакси волно, непринудено, без особен ред, царе на хаоса, на простотиите, регламенти в последния момент... Така държава не се прави, но в крайна сметка като се замисля - какво друго може да се очаква от народ, който два пъти е губил свободата си не заради други народи, не заради исторически сложили се фактори, а заради собствената си глупост, немарливост, и заради това, че вижда само до върха на носа си. Дано не се случва трети път, но ако не се стегнете, и не смените наистина чиповете /ако не друго, Н.В. Царят поне даде хубав израз/ бъдещето ви никак не изглежда розово. А покрай вас и на нас, които по стечение на обстоятелствата принадлежим на други народи, но сме принудени да живеем тук. Хайде, стига разсъждения преди чашата кафе обаче, успех на всички колеги, които ще се явят, аз лично ще пасувам - всъщност пуснах документи само за да имам повод да наблюдавам с интерес развоя на събитията :D
...и да идеш при левитските свещеници и при онзи, който ще бъде съдия в онова време, и да ги попиташ; и те ще ти кажат решението на съда.
Второзаконие 17:9
RichterZR
Младши потребител

Мнениеот natalia_n » 18 Апр 2015, 09:19

Как без книжките на "Сиби"??
Че на мен основните нормативни актове са ми в такъв формат!
Подкосиха ми се краката направо.
natalia_n
Младши потребител

Мнениеот nescafe » 18 Апр 2015, 09:56

Еее, защо без законите на Сиби? Тия вече се будалкат с нас....Тогава, какво ще носим в крайна сметка?
nescafe
Младши потребител

Мнениеот a.lex » 18 Апр 2015, 10:35

"Ето това за пореден път ме убеди мен, че няма да се научите на ред и дисциплина, отсъстват ви някои германски качества - всичко при вас е по южняшки някакси волно, непринудено, без особен ред, царе на хаоса, на простотиите, регламенти в последния момент... ". След като германците се провалиха и не успяха да наложат тотален ред и да разширят жизненото си пространство по времето на Третия райх, нямат право на мнение :D . И още, както каза някой - "Нация която се напива с бира, не може да дава акъл на нация, която изтрезнява с бира". Като няма да се явяваш на изпит, не давай акъл. На другите колеги, успех.
a.lex
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 18 Апр 2015, 12:11

a.lex написа:След като германците се провалиха и не успяха да наложат тотален ред и да разширят жизненото си пространство по времето на Третия райх, нямат право на мнение :D . И още, както каза някой - "Нация която се напива с бира, не може да дава акъл на нация, която изтрезнява с бира". Като няма да се явяваш на изпит, не давай акъл. На другите колеги, успех.

Айде сега, какъв е този тон. Не ми се струва голяма работа нито изтрезняването, нито напиването с бира. Че чак и да го споменавате.
Пожелавам успех на колегите, но ме съмнява успеха на конкурса при всички нарушения на процедурата, на допускането и на недопускането.
Още в понеделник ще се пуснат първите жалби срещу заповедта за недопускане.

А глупавия и недомислен регламент, пуснат в последната минута на работната седмица са поредните глупост и нарушение. Чудя се и да има дописване под бележка на законите какво толкова ще помогне на кандидата за тези три часа, ако не знае къде да гледа и какво да търси - нищо няма да помогне. За три часа, ако има пресмятане на квоти на няколко поколения наследници + още 8-9 въпроса времето няма да стигне да четеш под линия, ако не знаеш отговора на въпроса. Законите и практиката са за да не учиш на изуст номера на решения и да цитираш дословно, като погледнеш решението. Но ако не знаеш отговора или поне не знаеш къде да погледнеш, нямаш никакво време да четеш.

Още веднъж пожелавам успех ;)
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот amarant » 18 Апр 2015, 12:17

Хм, щом ще ни проверяват книжата три часа,а след това още три часа ще се потим над казуси/предполагам, че както винаги времето няма да е достатъчно за решаване на казусите/ не е зле да се подпомогнем с някои "помощни" средства, които не са изрично забранени от регламента - памперси например...... :oops: Явно ще се проверяват и някои други качества, като издържливост на глад, жажда и други физиологични нужди, щото стресът от самия изпит не е достатъчен .....
За съжаление RichterZR е напълно прав.
amarant
Младши потребител

Мнениеот imperia_1 » 18 Апр 2015, 12:42

Колеги, относно законите на Сиби не мисля, че ще има проблеми. Познати, които са се явявали на предишния конкурса казаха, че квесторите проверяват като извадят няколко закона и практика и я разлистват, за да се види има ли дописване и подчертаване.
imperia_1
Младши потребител

Мнениеот rrukanova » 18 Апр 2015, 13:00

не би трябвало Законите на Сиби да са проблем, тъй като под линията обикновено има препращания към други закони или поместени стари редакции на текстовете - никъде няма помощни средства или нещо такова,а доколкото тълкуванията - нали можем да носим практика и тълкувателни решения...
rrukanova
Нов потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити