- Дата и час: 23 Ное 2024, 02:19 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
|
|
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
Колеги ,това което и очаквах на изпита стана:т.е. имаше няколко колеги ,които знаеха и този казус / ГАРАНТИРАМ ГО / защото си носеха ,подредени в три купа необходимите докумени /закони/ за всеки казус, даже едната колежка подхвърли,че с едно "чукане" си ги е набавила,а не с пари........зная за кого от комисията става въпрос.
Аз се издъних на въпроса с валидизацията на договора, като го прецених,че щом е " обещание" -не е предварителен договор и не може да се валидизира.; освен това се издъних и със заповедта по чл. 100 ЗТСУ / никога не съм ги регистрирал в общините/ - нали те ги издаваха/ защо пак ще ги регистрирам/, но закона си е закон..
Колкото до ипотека на бъдеща вещ - да, частично заличаване - не.
/ има съдебна практика/
Смятам,че за 3,80- 4,20 съм изкърпил , ще видим..................
Аз се издъних на въпроса с валидизацията на договора, като го прецених,че щом е " обещание" -не е предварителен договор и не може да се валидизира.; освен това се издъних и със заповедта по чл. 100 ЗТСУ / никога не съм ги регистрирал в общините/ - нали те ги издаваха/ защо пак ще ги регистрирам/, но закона си е закон..
Колкото до ипотека на бъдеща вещ - да, частично заличаване - не.
/ има съдебна практика/
Смятам,че за 3,80- 4,20 съм изкърпил , ще видим..................
- младежа
Младеж сериозно ли?
За 1 чукане, опичаш место за нотариус, е-хааааааа!
Хубава мацка да си на днешно време!!!!
Горките мъже......лошо ни се пише...
За 1 чукане, опичаш место за нотариус, е-хааааааа!
Хубава мацка да си на днешно време!!!!
Горките мъже......лошо ни се пише...
- Тoshko
То6е , мацката - не е чак толкова готина , но е луксозна стара чанта / мачкан лак/!!!
- младежа
Абе, колеги така ще е като спите, в комисията имаше и една жена....да се бяхте сетили........Колежката ,като не е имала пари е имала : ЧАР и СЕКСАПИЛ !
- ива
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС за донна
въпрос 5 считам ,че не е възможна ипотека за бъдеща вещ макар че в литературата съм срещала и обратното СТАНОВИЩЕ , възможна е ипотека за бъдещо задължение , е могат да ипотекират правото на строеж
въпрос 11 той е кошмарен вижте второто изречение какво мислите за една новация ...............
въпрос 9 там се казва малолетно дете , а не малолетното си дете , ако е малолетното дете е негово само Георги ще участва като дарител и негов представител, но тъй като е казано малолетно в случая дарителя и законния представител
по въпрос
въпрос 11 той е кошмарен вижте второто изречение какво мислите за една новация ...............
въпрос 9 там се казва малолетно дете , а не малолетното си дете , ако е малолетното дете е негово само Георги ще участва като дарител и негов представител, но тъй като е казано малолетно в случая дарителя и законния представител
по въпрос
- donna2
- Потребител
za mladeja - kolega imam 4uvstvoto 4e luksoznata stara 4anta , za koyto govorite e su6tata za koyto v4era vi pemenax 4e e znaela materiyta e 4e kazusa e po ztsu.
ty e takava , bez zadrujki , i to4no s 4ukane i drugi polovo - zadovolitelni metodi praktikuva otdavna .
ty e takava , bez zadrujki , i to4no s 4ukane i drugi polovo - zadovolitelni metodi praktikuva otdavna .
- lubimec 13
Интересно защо любимец 13 и младежа си мислят, че говорят за една и съща дама, та проституцията е широко разпротранена в средите на юристите и в преносен и в буквален случай! Не губете кураж до следващия тираж!
- HIENA
До donna2,....... ПРАВА СИ<ЧЕ ИМА ДВЕ , ТРИ РЕШЕНИЯ <ЧЕ Е ВЪЗМОЖНА ИПОТЕКА ЗА БЪДЕЩО ЗАДЪЛЖЕНИЕ, но по аналогия смятам,че е така ще може и за бъдеща вещ.
Ипотека върху правото на строеж на имот,който ще се постои-..тогава ипотеката ще обхване и имота ,след построяването му.
Четящият казуса ,така го сдъвка ,че не се знае : "Георги" ще прехвърля на малолетно дете или малолетното " СИ " дете . В рвата случая -отговорите ,ще са различни.
Мисля ,че е със " СИ " т.е на детето "СИ" , защото въпроса бе ,че е разведен и сам може ли да участва?
Т.е. според мен ,отговора е ,че щом е в полза на детето и АКО му са дадени упражняването на родителските права - ще може и САМ / от една страна като прехвърлител,а от друга като представляващ/
Впрочем, сега се сещам,че съм срещал и такава съд. практика.
Ипотека върху правото на строеж на имот,който ще се постои-..тогава ипотеката ще обхване и имота ,след построяването му.
Четящият казуса ,така го сдъвка ,че не се знае : "Георги" ще прехвърля на малолетно дете или малолетното " СИ " дете . В рвата случая -отговорите ,ще са различни.
Мисля ,че е със " СИ " т.е на детето "СИ" , защото въпроса бе ,че е разведен и сам може ли да участва?
Т.е. според мен ,отговора е ,че щом е в полза на детето и АКО му са дадени упражняването на родителските права - ще може и САМ / от една страна като прехвърлител,а от друга като представляващ/
Впрочем, сега се сещам,че съм срещал и такава съд. практика.
- младежа
Kolegi,
Az sam deistvuvast notarius i nito sam plastal, nito poznavam notarius koito da e plastal. Zabeliazali li ste che v BG prokazkite za "korupcia" sa mnogo udobni na marzelivia?
Az sam deistvuvast notarius i nito sam plastal, nito poznavam notarius koito da e plastal. Zabeliazali li ste che v BG prokazkite za "korupcia" sa mnogo udobni na marzelivia?
- DeistvuvastNotarius
вижте-за плащането съм почти сигурен че няма , а и да има ще са отделни случай,бройките се много,освен за големите градове-софия,пловдив,варна,така че за малък район кой ще извади пари при положение че ще има поне още един нотариус там
а съм убеден че всички места ще се запълнят от тоя конкурс
казуса беше избран нарочно така-за да не можеш да разбереш ако те скъсат защо си скъсан , а ако го вземеш -защо си го взел
спомнете си какви данни написахте на малкото листче ,за малкото пликче............................................................ХОРА МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ а НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ЕМОЦИИ.
ЩЕ ИМА НОВИ НОТАРИУСИ НА ВСИЧКИ МЕСТА
И НОВА ТАРИФА
КЪСМЕТ И УСПЕХ
а съм убеден че всички места ще се запълнят от тоя конкурс
казуса беше избран нарочно така-за да не можеш да разбереш ако те скъсат защо си скъсан , а ако го вземеш -защо си го взел
спомнете си какви данни написахте на малкото листче ,за малкото пликче............................................................ХОРА МИСЛЕТЕ С ГЛАВИТЕ СИ а НЕ СЕ ПОДАВАЙТЕ НА ЕМОЦИИ.
ЩЕ ИМА НОВИ НОТАРИУСИ НА ВСИЧКИ МЕСТА
И НОВА ТАРИФА
КЪСМЕТ И УСПЕХ
- един от вас
Колега действащ нотариус, искрено Ви вярвам, че не сте плащал. Искренно се надявам че и никой не е плащал, но позволете ми да се съмнявам в действията на всички. При една проста равносметка и внимателно преценяне на фактите стигам до извода, че вероятността да има "плащаци" е много голяма. Не говоря за болшинството от участвали, а само за една малка част от тях, които имат предимството да се познават с подходящите хора. Нима Вие не бихте го направили, ако имахте такива познанства? А последното не важи само за Вас, а и за всички нас. Едва ли ще има някой, който ще отрече че при подходящите условия би направил необходимото за да спечели.
- jjjjjjj
Трети ден проверявам 12-те казуса. Колеги, това е пълна свинщина. Всеки въпрос заслужаваше да се падне отделно, а не 12-те заедно. Тъпото е че за избрали дъ бест от най-трудните неща. Колко съдии от ВКС биха издържали този изпит ? Станков щеше ли да го издържи ?
За ипотеката на бъдеща вещ - вижте Венедиков "Ипотеки и привилегии". Според Венедиков може , според всички останали -не може...
За ипотеката на бъдеща вещ - вижте Венедиков "Ипотеки и привилегии". Според Венедиков може , според всички останали -не може...
- Vazmuten
Колеги по въпроса за заповедта по чл.100, моля погледнете решение № 297 от 31.ІІІ.1992 г. по гр.д. № 114/92 г. І г.о., съд практика 8/1992 г. № 10, стр.12, В АПИС - ЗЖСК- чл. 10 чл. кооператори по право- практика-Чл. кооператор по право придобива собствеността върху обектите, с които е обезщетен, т издаването на н.а. ЗЖСК е специален по отношение на ЗТСУ и за какво регистрирате на заповед говорим след като вещно-прехвърлителното действие не е от издаване на заповедта???????
- бях там
да знам за това но не го споделям , по мое мнение е невъзможно
- donna2
- Потребител
Може би сте прав колега за ЗЖСК и ЗТСУ. И пак въпросът е некоректно зададен. Не става ясно дали се пита по принцип за регистрацията на заповедите по чл.100 ЗТСУ или за случая на членство по право в ЖСК. И другите въпроси са написани по този смътен и неясен начин. Напълно умишлено според мен.бях там написа:
>
>
>
>
- Vazmuten
Колеги, защо се морите върху казуса, ясно е че той е дълъг и объркан , с много неизвестни, но не това е лошото. Жалкото е, че никой няма да ни чете писанията-вярни или не , не е в състояние комисия от 5 души да прочете и оцени работата на 800-900-те кандидата за седмица. Трябва да се има предвид, че по принцип всеки проверяващ трябва да изчете всяка работа. Това е невъз0можно. Оценките ще се поставят напосоки.
- знаещ
Колеги, защо се тормозите толкова с казуса. Ясно е че той бе неясен, усукан, объркващ и т.н. Лошото е , че никой няма да ни прочете писанията-верни или неверни, а ще пише каквито си иска оценки и не заради друго, а защото комисията няма да има физическата възможност за седмица да прочетат/не проверят/ всеки от проверяващите, всяка работа на 800 душиVazmuten написа:
>
> Може би сте прав колега за ЗЖСК и ЗТСУ. И пак въпросът е
> некоректно зададен. Не става ясно дали се пита по принцип за
> регистрацията на заповедите по чл.100 ЗТСУ или за случая на
> членство по право в ЖСК. И другите въпроси са написани по
> този смътен и неясен начин. Напълно умишлено според мен.бях
> там написа:
> >
> >
>
> Може би сте прав колега за ЗЖСК и ЗТСУ. И пак въпросът е
> некоректно зададен. Не става ясно дали се пита по принцип за
> регистрацията на заповедите по чл.100 ЗТСУ или за случая на
> членство по право в ЖСК. И другите въпроси са написани по
> този смътен и неясен начин. Напълно умишлено според мен.бях
> там написа:
> >
> >
- знаещ
Колеги, лично аз съм доволен от конкурса. Научих доста нови неща. Научих и това, че има какво още да се чете, и то никак не е малко.
Мнението ми за казуса е, че за толкова кратко време не е възможно да бъде изцяло решен вярно, защото всъщност се изискваше изследване на различни хипотези по отделните въпроси, напр. пълен отговор на въпроса за дарението щеше да бъде-в единия случай ако детето е собствено на дарителя, в другия-ако не е собствено. И т.н.-почти на всеки от въпросите трябваше така да се отговаря, което да "установи" пълни знания в кандидата. Разбира се изключвам хипотезата на предварително получен и решен казус/корупция, "духинг" и т.н "правни явления" и юридически действия без правни последици. Между другото много съм любопитен да узная, по-скоро да прочета мнението ви за този от въпросите: Как ще се установи представителството и правоприемството на ЕООД"Н" при:........ Как тълкувате въпроса? Какво значи "как ще се установи"-докаже, извърши, ситуира, реализира......?
Мнението ми за казуса е, че за толкова кратко време не е възможно да бъде изцяло решен вярно, защото всъщност се изискваше изследване на различни хипотези по отделните въпроси, напр. пълен отговор на въпроса за дарението щеше да бъде-в единия случай ако детето е собствено на дарителя, в другия-ако не е собствено. И т.н.-почти на всеки от въпросите трябваше така да се отговаря, което да "установи" пълни знания в кандидата. Разбира се изключвам хипотезата на предварително получен и решен казус/корупция, "духинг" и т.н "правни явления" и юридически действия без правни последици. Между другото много съм любопитен да узная, по-скоро да прочета мнението ви за този от въпросите: Как ще се установи представителството и правоприемството на ЕООД"Н" при:........ Как тълкувате въпроса? Какво значи "как ще се установи"-докаже, извърши, ситуира, реализира......?
- Иван
Някой може ли да ми каже знаели как ще бъдат оценявани писмените работи в смисъл за всеки въпрос при верен отговор по колко стотни ще се дават и кога най-рано могат да се очакват редултатите от изпита.А както и ще могат ли оценките да се обжалват ?
- 123456
Здравейте колеги, за 123456 - и аз се интересувах кога ще има резултати и ми казаха най-рано 10 дни след датата на писмения. Повече информация отказаха да дадат, да съм си четяла наредбата.
- Додо
|
|