- Дата и час: 21 Ное 2024, 23:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Изпит за младши адвокати 04.06.05
|
|
Re: Изпит за младши адвокати 04.06.05
Здравейте, колеги
по неофициална информация от кухнята на ВАС, ще късат доста на устния,така че се борете, спорете с тях- нищо няма да загубите, ако отстоявате позицията си ,ако знаете ,че имате знания.
Желая на всички успех!!!
по неофициална информация от кухнята на ВАС, ще късат доста на устния,така че се борете, спорете с тях- нищо няма да загубите, ако отстоявате позицията си ,ако знаете ,че имате знания.
Желая на всички успех!!!
- яна
Re: Устен
по списъка на допуснатите до устен изпит на страницата на ВАС-267 човека.Как така се знае предварително,че ще късат много?Доста е относително каква ще е подготовката на всеки един,зависи от изпитващия,от въпросите...Да не би да има заговор????
- i.s.
Здравейте всички,
някой има ли идея дали са влезли всички наведнъж в 9 часа или са ги пускали на групи като на стандартен изпит в Университета? Не е зле да сме заедно повече хора, че да си помагаме....... (ако имате желание и възможност, разбира се). Едно момиче ми каза няколко отговора на теста за които не бях много сигурен, за което и благодаря много. Пожелавам успех на устния изпит на всички. Абсурдно е че не можем да ползваме нормативни актове. Конспекта обхваща цялата правна материя и ако се задълбават прекалено - няма взимане. Дано проявят здрав разум. В съдебната власт изпита е тежък, но след него влезлите са осигурени с работа и добри доходи, а ние.......в края на краищата искаме само възможност да излезем на пазара на труда
Успех, колеги!!!
някой има ли идея дали са влезли всички наведнъж в 9 часа или са ги пускали на групи като на стандартен изпит в Университета? Не е зле да сме заедно повече хора, че да си помагаме....... (ако имате желание и възможност, разбира се). Едно момиче ми каза няколко отговора на теста за които не бях много сигурен, за което и благодаря много. Пожелавам успех на устния изпит на всички. Абсурдно е че не можем да ползваме нормативни актове. Конспекта обхваща цялата правна материя и ако се задълбават прекалено - няма взимане. Дано проявят здрав разум. В съдебната власт изпита е тежък, но след него влезлите са осигурени с работа и добри доходи, а ние.......в края на краищата искаме само възможност да излезем на пазара на труда
Успех, колеги!!!
- FRIEND......
Re: Устен
Явно не си гледал добре наредбата - въпросите са три!
Първо осмисли нещо, после го коментирай!
Първо осмисли нещо, после го коментирай!
- Дрън-дрън
Maria_a,
Благодаря за отговора.А на всички останали успех.Този път обаче като гледам колко човека са допуснати до изпита вероятно ще ни съберат в една зала (аз бях миналия път в 255).
Успех
Благодаря за отговора.А на всички останали успех.Този път обаче като гледам колко човека са допуснати до изпита вероятно ще ни съберат в една зала (аз бях миналия път в 255).
Успех
- Alex
Във форума е тихо... като преди изпит : )))))) ! Успех на всички утре !!!
- g.atanasova
- Младши потребител
айде след изпита някой да каже как изпитваше Джеров.Много ми е интерено дали е искал всичко от въпроса мот-а-мо!Аз седнах при Ценова и явно вече се беше уморила и ми зададе само по два въпроса към вески от въпросите ми и това беше.Обаче гледам, че при Джеров бавно вървяха колегите, та ми е интересно какв толкова е искал да се говори.
- mandradjiev
- Младши потребител
замисляте ли се като станете младши адвокати какво ще работите. то няма работа за опитните адвокати, камо ли за Вас. вижте темата "намаляват адвокатите" . който е разсъдлив се насочва към юрисконсултска работа, получаваш заплата и осигуровки.
- alis
Ами всяко начало е трудно. Особено пък силно това важи за упражняването на свободна професия.Истината е, че хората нямат пари, а оттам и всички последици,които настъпват - нямат пари за държавните такси, пък какво остава за хонорари на вещи лица,хонорар на адвокати.Има дела, които хората никога не са преставали да образуват, няма и да престанат- тези за собственост например.Така, че все ще се намери , дай Боже, работа. Пък и положението на юрисконсулт също не е толкова розово- вярно е, че си на нормирано работно време, а не през цялото време , както е при авокатите, но първо местата вече отдван са заети, а нови се освобождават трудно, пък и се дават на свои хора.Освен това (в зависимост от това къде стане човек юрискносулт) почваш да работиш по всякакви дела, не можеш да си "направиш една градинка", в която да си копаеш (не че като младши адвокати ще имаме много голям избор на дела, та чак да връщаме клиети, но пак, като че ли имам чувството, че по можеш да си избираш делата).Така мисля в момента, но не се знае какво ме чака и мен.Така, че сега да се пробваме, пък , ако видим, че не ставаме, все ще намерим начин да си упражняваме тов, което пет години сме се учили (не че след като завърши не се чете повече от университета, ама нейсе).
[%sig%]
[%sig%]
- mandradjiev
- Младши потребител
колеги има ли скъсани?! и на мен ми е интересно Джеров как е изпитвал? аз влязох от първата група и бях при Тасев, и нямаше допълнителни въпроси, отделяше не повече от 5 минути на всеки. докато бях в залата обаче и при Джеров бързо вървеше опашката. На издържалите ЧЕСТИТО и успешна професионална реализация занапред! :-)
- maria_a
- Младши потребител
В Наредба № 2 е посочено, че издържалите след седмица ще получим от съответната адвокатска колегия удостоверение от Висшия адвокатски съвет. Има ли срокове, в които трябва да се впишем?
- Издържал
az biah pri Djerov i vsi4ko mina ok, no ne vsi4ki imaha moiat kysmet:))) jelaia uspeh na vsi4ki. 4aoooooooooooooooo
- he
Аз също минах при Джеров.Не знам защо беше тази истерия навън, че при него има скъсани и че едва ли не разпъва на кръст !? Мисля, че беше изключително коректен към всички колеги. Не задаваше много допълнителни въпроси, а по-скоро разговаряше много с изпитваните. Вярно е, че за някой изпита приключи без допълнителни въпроси и бързо, за други малко по-бавно и с повече детайли, но като цяло той обръщаше особено внимание на увереността на изпитвания, в това което говори. Случайно ми направи впечатление /от това, което дочух/, че и Лулев не задаваше допълнителни въпроси, на тези които звучат по-убедително.
Относно вписването - разбрах, че информацията за положения изпит ще бъде изпратена по колегиите не по-рано от две седмици, след което те трябва да се свържат с нас. Що се касае до срока за вписване, понеже и в закона този въпрос не се третира, всяка колегия трябвало да вземе решение на адвокатски съвет какъв да е срока, в който издържалите кандидати да се впишат. Напр. в САК вписването трябва да стане в тримесечен срок. Но без значение какъв срок ще приеме колегията, вписването трябвало да стане при всички случаи преди новата сесия, в противен случай губим правата си - колко от това е истина, не знам...:)
Успех на всички!
Относно вписването - разбрах, че информацията за положения изпит ще бъде изпратена по колегиите не по-рано от две седмици, след което те трябва да се свържат с нас. Що се касае до срока за вписване, понеже и в закона този въпрос не се третира, всяка колегия трябвало да вземе решение на адвокатски съвет какъв да е срока, в който издържалите кандидати да се впишат. Напр. в САК вписването трябва да стане в тримесечен срок. Но без значение какъв срок ще приеме колегията, вписването трябвало да стане при всички случаи преди новата сесия, в противен случай губим правата си - колко от това е истина, не знам...:)
Успех на всички!
- g.atanasova
- Младши потребител
i kakvi sa tezi djazovi improvizacii po srokovete. kyde go pishe tova.
- he
Изпита беше лесен, за който е чел. Аз бях при господина вляво от Джеров когато влезеш в залата. На 5то - 6то изречение ме прекъсваше с въпроси по темата и като му отговорех правилно ме насочваше към следващия въпрос. Не се е "заяждал" с мен. Минах за 5 - 6 минути, без никакви ядове. Ама и доста си бях чел. Четейки коментарийте в този форум се бях притеснил, но явно става въпрос за типичните детски историйки от Университета. Все преподавателите им са виновни. Хайде, малко по-сериозно. Вече не сме студенти. Как няма да късат след като "кандидат-адвокат" има проблем с тема като "правото на собственост" например. И вие да сте на мястото на Джеров и вие ще късате. Който е спал 5 - 6 години да му мисли. Аз лично 80 - 90 % от въпросите по този конспект съм ги чел 1000 пъти като се почне от "Теория на правото" в първи курс та до държавните изпити. Абсурдно е "кандидат-адвокат" да не може да говори по "административен акт", "недействителност на сделките" или "право на иск". Дано не обидя някого, ама ако има проблеми с такива въпроси явно не е готов за такова ниво, поне засега.
На успелите честито.
Нека не ни оплакват толкова много колегите адвокати, ние ще се справим. Не виждам с какво е по-добър от мен един вече работещ адвокат. След някоя и друга годинка ще мога да го конкурирам съвсем успешно. Като си представя какви нещастници са били и те в началото, та чак ми става смешно като почнат сега да ни поучават отвисоко. Уважавам опита им, но чак пък толкова. Айде стига бе............."колеги".
Благодаря.
На успелите честито.
Нека не ни оплакват толкова много колегите адвокати, ние ще се справим. Не виждам с какво е по-добър от мен един вече работещ адвокат. След някоя и друга годинка ще мога да го конкурирам съвсем успешно. Като си представя какви нещастници са били и те в началото, та чак ми става смешно като почнат сега да ни поучават отвисоко. Уважавам опита им, но чак пък толкова. Айде стига бе............."колеги".
Благодаря.
- FRIEND......
v zakona za advokaturata nikade ne pishe za srok za vpisvane, oshte poveche prichina za nevpisvane moje da bade niakoya ot prechkite vizirani v ch.5 ot ZA. Ne mislia, che e redno vsiaka kolegia individualno da si opredelia niakakav srok!!!
- maria_a
- Младши потребител
Re: Относно джазовите интерпретации
Понякога наистина не чудя на някой от вас, колеги... Разполагате с неизразходвана отрицателна нагласа или като нямате друго поле и повод за сарказъм, веете мисли на воля във форума :)))) Като съм ви написала това за сроковете за вписване, може да се предположи, че говоря и чета български и вероятно съм НАДНИКНАЛА в закона и съм видяла, че там няма срок - ако не съм юридически компетентна според вас, броя се поне за грамотна..
Информацията, която съм посочила беше дадена веднага след устния изпит, от една от квесторките в залата в отговор на въпрос на колеги от София. Предмет на личен избор е дали да й се доверите... А в случай, че не ви харесва - съжалявам, аз сигурно съм най-удобния, но неточен адресат.
Информацията, която съм посочила беше дадена веднага след устния изпит, от една от квесторките в залата в отговор на въпрос на колеги от София. Предмет на личен избор е дали да й се доверите... А в случай, че не ви харесва - съжалявам, аз сигурно съм най-удобния, но неточен адресат.
- g.atanasova
- Младши потребител
Като сте много знаещи, защо не влизахте когато викаха за Джеров?
[%sig%]
[%sig%]
- @@@
Леко
Е изпита мина добре,
Да си кажа честно и аз не исках да влизам при Джеров и се дърпах като викаха за него : ))))))))))))))))))))))))))))))))), ама се оказа 4е и при нрго минава добре (разговарях с други колеги които седнаха при него не е мое мнение).
Аз бях при Лулев.Минава страхотно.Колегите които ще се явяват на следващия изпит да занаят: "Ако не сте сигурни в знанията си - сядайте при Лулев".
П.С.Допълнително искам да благодаря на две колежки.На едната за наказателния кодекс, а другата за помоща. )))))))
Късмет на вси4ки
Да си кажа честно и аз не исках да влизам при Джеров и се дърпах като викаха за него : ))))))))))))))))))))))))))))))))), ама се оказа 4е и при нрго минава добре (разговарях с други колеги които седнаха при него не е мое мнение).
Аз бях при Лулев.Минава страхотно.Колегите които ще се явяват на следващия изпит да занаят: "Ако не сте сигурни в знанията си - сядайте при Лулев".
П.С.Допълнително искам да благодаря на две колежки.На едната за наказателния кодекс, а другата за помоща. )))))))
Късмет на вси4ки
- Juniour
|
|