- Дата и час: 26 Ное 2024, 22:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
|
|
Re: НОТАРИАЛЕН КОНКУРС
и по-възрастните не го знаеха бъди сигурна
- donna2
- Потребител
Колега,не зная какъв е бил казусът от конкурса, но съм сигурна /от опита си на достатъчно практикуващ юрист/, че изпитната комисия отново е сътворила поредната "юридическа главоблъсканица", която едва ли някога на някой ще му се стовари за решаване в този обем в пряката му работа на нотариус. Не разбирам какъв е смисълът от подобни напъни? Единственото което ми хрумва е, че нотариалната камара на действуващите в момента нотариуси не желае нови попълнения в редиците си, защото ... "всичко е пари, приятелю"...
- съчувстуваща
Според мен 288 ППЗТСУ според който зап. по чл.100 се регистрират в актовите книги на общината и регистрирани по този н-н легитимират правоимащите като собственици на съответните обекти не се вписва с хипотезата - ЖСК. Практиката на ВС е че: при отчуждаване на недв. имот за кооп. жил строителство собственикът е член-кооператор по право и той придобива собствеността върху обекта от издаването на н.а.
- бях там
Вярно е това, знам го това решение. И какво .... Май трябва да помисля
- mutsa
- Потребител
А въпроса за прекратяване на ЖСК.Значи веднъж се прекратява по чл.35 от с .т.е. след снабдяване на кооператорите с нот.актове и
освен това може да се прекрати и преди това с друг вид решение по чл.37 от ЗЖСКз.
освен това може да се прекрати и преди това с друг вид решение по чл.37 от ЗЖСКз.
- boba-1
колежке опитвала съм да впише договор за покупко продажба между община и физическо лице май беше от 91-92г. съдията по вписванията ми отказа , нотариуса също каза че няма нужда , имах същия случай и в друг град там обаче въобще не се замислих ,направо изповядаха сделката , приемат че след като не са се вписвали към момента на сключването , то не е нужно
- donna2
- Потребител
някой има ли информация колко за колко време ще проверят работите , според мене станалото станало няма да се върне на зад ,поне да видим оценките и колко ще се допуснатите до устния изпит , защото ако и устният изпит ще е като писмения няма въобще да е лесно
- donna2
- Потребител
Казусът го има на страницата на Министерство на правосъдието /в "Съобщения"/!
- boba
kolegi , edna moy poznata malko predi 10 sutrinta na izpita mi kaza , 4e kazusa 6te e vurxu ztsu , i 4e go znae ot nedely ve4erta . se6tate se , 4e imena ne moga da vi kaja . osven tova kato ni proveryvaxa zakonite , na men i na drugi kolegi ni maxnaxa list4etata za otbelyzvane na nykoi 4l4nove v zakonite , beli , bez da pisano po tyx. a vutre ima6e kolegi i kolejki s list4eta i kakvo li ne.
sledva 4e izpita pak e kupen ot nykoi i te nyma da imat problemi .
v sravnenie s kazusa ot predi6niy put , t. nar. perni6ka tragediy , nastoy6tiy kazus be6e gaden , obemen i pulen s ulovki . onzi kazus be6e pesen . samo 4l. 10 ot zakona za nasledstvoto i ni6tojnoto zave6tanie na nepulnoletniy , ne za6toto e nepulnoleten , a za6toto se pravi v izpulnenie na zaduljeniy - protivor4i na zakona , 4e zave6tanieto e bezvuzmezden akt.
li4no az ny vyrvam , 4e komisiyta 6te ni proveri rabotite , sigurno 6te gi proveryvat v ministerstvoto i ili s pomo6ta na notariusite.donna2 написа:
>
>
sledva 4e izpita pak e kupen ot nykoi i te nyma da imat problemi .
v sravnenie s kazusa ot predi6niy put , t. nar. perni6ka tragediy , nastoy6tiy kazus be6e gaden , obemen i pulen s ulovki . onzi kazus be6e pesen . samo 4l. 10 ot zakona za nasledstvoto i ni6tojnoto zave6tanie na nepulnoletniy , ne za6toto e nepulnoleten , a za6toto se pravi v izpulnenie na zaduljeniy - protivor4i na zakona , 4e zave6tanieto e bezvuzmezden akt.
li4no az ny vyrvam , 4e komisiyta 6te ni proveri rabotite , sigurno 6te gi proveryvat v ministerstvoto i ili s pomo6ta na notariusite.donna2 написа:
>
>
- lubimec 13
Любимец 13 ако ти се притесняваш да цитираш имена, аз не се притеснявам. можед да ми изпратиш името на имейла и ще се отървеш от отговорност че си предател. Спокойно ще го съобщя аз? Или това което си написал е отново някаква заблуда насочена към създаване на интриги и съмения?
- мария
Какво ще кажете за номерираните пликове, които ни раздадоха. Като си кажеш номера на твоя човек, който е взел парите и си уредин за участие в устния изпит.
За каква анонимност говорим?
За каква анонимност говорим?
- и аз бях там
Не е вярно. Учудвам се, че разсъждавате по този начин. Мислех Ви за най - умна.
- EX KANDIDAT
какво ви учудва , че не съм се сетила за тоя член от ППЗТСУ , да вярно прегледах го там ми е грешката
- donna2
- Потребител
vyrno e . kolejkata vruzkarka e ot sofiy , ne e v purva mladost , star advokat e , ne moga da vi kaja neinoto ime , ne za6toto me e strax , a za6toto nyma kak da se dokaje, byxme samo dvete otpred pred bar4eto na zala 3 . o6te togava go suob6tix na kolegite , s koito byxme zaedno sednali . li4no az ne sum tolkova nedovolna ot kazusa , za6toto sum rabotila b ObNS po tatovo vreme i sum ot4ujdila polovin grad. vuprosa e v principa - 4e se suzdava prividnost , 4e konkursa e STROG i 4ESTEN , a tova ne e taka . vsi4ko si e kakto si e bilo i predi . ako ima nykoi da izdurji sam , sus sobstveni sili , moly neka se obadi i ni go kaje vuv foruma , pone da znaem 4e e vuzmojno.
- lubimec 13
А какво ще кажете за първия въпрос.Иван и Николай не могат да учледят прво на строеж защото неса собственици на парцела а относно втория въпрос -не са изключителни собственици Петър и Георги на апартаментите на първия етаж за които са си запазили правото на строеж защото общината не им е учредила право на строеж и по силата на приращението-чл.912 от ЗС и общинината ще бъде съсобственик върху тези аепартаменти .затова сетихте ли се а?
- млад и зелен
и все пак някой знае ли кога ще излязат резултатите
- donna2
- Потребител
колеги признайте си според вас по колко верни отговори имате ,аз мисля че май-] -повече от четири пет нямам а вие?ама честно
- млад и зелен
|
|