начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

За кандидатстването

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

За кандидатстването

Мнениеот Evrasia » 05 Авг 2004, 11:57

Здравейте всички! :) Бих искала да ви попитам какво сте чели и над какво сте работили,за да влезете във ВУЗа,в който сте искали.Разбрах,че за правото се държи изпит по История и Литература.Моля ви да ми препоръчате нещо за самоподготовка.Догодина ще кандидатствам-нали имам достатъчно време!? :) Благодаря ви!
Evrasia

Re: За кандидатстването

Мнениеот .... » 06 Авг 2004, 01:48

Otkaji se!
....

Мнениеот May » 06 Авг 2004, 10:16

istoria i lit za sofia, istoria i balg za plovdiv.
za 1 god mojes da se podgotvi6 dobre, no tr serizno da zaliaga6, pone 3-4 4asa na den, takmo 6te svikne6, ta kato te priemat :))), 6te ti e po-lesno.uspeh
May

Мнениеот Evrasia » 08 Авг 2004, 08:55

Стига,бе!Толко ли е трудно?!
Evrasia

Мнениеот Гери » 08 Авг 2004, 11:30

Глупости трудно,
Аз се готвих сама и имах по-малко от 2 месеца (до последно мислех да кандидатствам медицина, така че четях химия и биология). Учителката ми по история ми връчи 2 учебника за студенти по история на СУ. Каза ми да си развия сама темите по учебника + тези двата. Беше наистина достатъчно. Най-ниската ми оценка беше 5.25 и ме приеха навсякъде, където кандидатствах. Другото си беше личен избор.
Колкото до литературата, там винаги си ме е бивало, а моята тактика беше да прочета всички произведения и май се оказа печеливша. Под 5.00 съм нямала.
Имах съученичка, която чете 2 години (то бяха уроци, предварителни изпити, не знам си какво...) и накрая навсякъде 2-ки. Въобще не е критерий колко дълго ще четеш, а как четеш и какво помниш.

Друг е въпросът, защо искаш да учиш право? Според мен да бъдеш юрист е призвание, трябва да ти идва от вътре, да гори в теб една страст примесена с много хъс, желание за работа...
Освен всичко е много, много труд. Непрекъснато четене и обогатяване, включително и на общата култура.
Гери

Мнениеот terry ezra » 08 Авг 2004, 13:53

За Русенския университет-също ще ти е необходима литературата и историята. Желая ти успех, като наближи следващото лято-напомни ми да ти стискам палци:))))) Не е трудно, но ти трябва наистина не само желание, но и воля. Късмет Еврасия! Не е необходимо задължително да се подготвяш пре часни учители и т.н.-най-много запиши курс по двете дисциплини-останалото е в твои ръце.
Терри
terry ezra

Мнениеот Evrasia » 08 Авг 2004, 18:51

Mersy,hora! Dano uspeq :)))
Evrasia

Мнениеот toni_ms » 08 Авг 2004, 20:50

Ako rejij da kandidatstvaj vav Veliko Tarnovo pravo,moga da ti kaja kakvo da chetej.Dano i dogodina da ne si promenila namerenieto si.Uspeh.
toni_ms
Нов потребител

Мнениеот May » 09 Авг 2004, 13:40

Аз също се подготвих сама, без уроци, за около 4 мес, влязох с 5.75 на 2 та изпита. Разработвах си темите самостоятелно.
Четох вчера във вестник "24 4аса", обаче, че балът е паднал много - в СУ, момичетата влизали с около 4.70 на първо класиране, а момчетата - с около 4.15.
Направо не мога да повярвам... На 3-то сигурно ще приемат с 3-ки...и това са бъдещите колеги, ужас
May

Назад към Конкурси, изпити