начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

mlad6i sydii

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

mlad6i sydii

Мнениеот gogy » 17 Май 2004, 10:30

Kolegi,interesuvame koga moje da se o4akva konkurs za mlad6i sydii-po-specialno za Sofiq ili Varna?Kak stava obqvqvaneto mu?Kak proti4a i ima li vyob6te 4esten na4in da spe4eli6 takyv?Vyob6te koito moje da mi kaje podrobnosti,6te sym mu mnogo blagodarna!
gogy

Re: mlad6i sydii

Мнениеот куна » 17 Май 2004, 11:44

има една наредба за провеждане на конкурсите за магистрати. Тя е на ВСС. Конкурсите се обявяват от ВСС/в сградата и в сайта на ВСС/ Последно имаше такъв конкурс миналата година септември.Тогава имаше обявени 11 места за СГС.Това е доста голяма бройка и се говори, че скоро няма да има, въпреки че в Наредбата пише, че конкурси се обявяват най-малко два пъти годишно. Не си спомням точно но прочети наредбата, там е много подробно уредена процедурата.А дали е честен конкурса, казва ли ти някой? Мои колеги се явиха на последния конкурс иказват, че се съмняват че работата е нагласена.Но това са само твърдения..
куна

Мнениеот radobul » 18 Май 2004, 13:46

koмисля, че конкурсът специално в СФ е честен .Познавам 2ма човека, коието спечелиха места.И двамата бяха без протекции и отлични професионалисти.
radobul
Нов потребител

Мнениеот radobul » 18 Май 2004, 13:46

мисля, че конкурсът специално в СФ е честен .Познавам 2ма човека, коието спечелиха места.И двамата бяха без протекции и отлични професионалисти.куна написа:
radobul
Нов потребител

Мнениеот една » 20 Май 2004, 15:43

По принцип в Държавен вестник се обявява конкурса, посочват се условията и сроковете за участие. Имам познат, който стана младши съдия в СГС и спечели конкурса, проведен миналата година септември. Доколкото го познавам, знам че с много труд и усилия си спечели мястото, а чрез далавери.
една

Мнениеот alaia » 20 Май 2004, 15:47

Така е - и моите наблюдения са, че конкурсът е честен.
alaia

Мнениеот korupcia » 21 Май 2004, 15:59

Mnooooooogo sa vi povarchnostni nabludeniata, ne e li iasno za vsichki, ce sinonim na sadebni organi v Bul. e KORUPCIA........:))

Ne che vi otchaivam, no sam gotov da podaria FERARRI na vseki, koito dokaje che e stanal magistrat v Bul bez protekci...:)))alaia написа:
korupcia

Мнениеот alaia » 21 Май 2004, 16:29

Kolega,

bih Vi dokazala, no ne mislia, 4e ste si polucha Ferarito.
Naj-malkoto, zastoto ako imahte parite - i vie stiahte da si platite, ta da stanete sadia.

A moite nabludenia ne sa povarhnostni, viarno e che se otnasiat za edin konkreten sluchai, v koito sam sigurna, che stava vapros samo za MNOGO TRUD.
alaia

Назад към Конкурси, изпити