начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

тест за юрист спешно!!!

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

тест за юрист спешно!!!

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 12:12

Моля колеги, много ми е необходим примерен тест за конкурс за юрисконсулт на община - държавен служител е. Ако някой има такова нещо ще бъда много благодарна да го публикува. Много е спешно!!!!
vesina4
Младши потребител

Re: тест за юрист спешно!!!

Мнениеот Иван » 25 Окт 2004, 14:04

За коя община става въпрос?
Иван

Мнениеот Pitanka » 25 Окт 2004, 14:26

Ама колега, не мислите ли, че ако някой го публикува тук, кандидатите може също да го видят и да се подготвят предварително?:)))
Pitanka

Мнениеот Иван » 25 Окт 2004, 14:52

Подозирам, че питащия е служител на общината, подготвя конкурс, и търси примерен тест. Мисля, че в една община в северна България се провежда такъв конкурс, и ппросто няма от къде да намерят теста.
Иван

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 15:11

Ами да обещах да помогна, но не съм правила досега, затова попитах, ако някой е правил такъв, поне да ползвам като сламка...Благодаря
vesina4
Младши потребител

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 15:13

Не става въпрос за северна България, но наистина е за община, ако някой се интересува, ще кажа че е сравнително близо до София...Дори ако някой съвсем прояви интерес, мога да съдействам
vesina4
Младши потребител

Мнениеот Pitanka » 25 Окт 2004, 15:32

Уважаема колега,
Не разполагам със сламка, т.е. примерен вариант за тест, но в последните 6 месеца се нагледах варианти на такива тестове в качеството си на кандидат по конкурси за държавни служители- юрисконсултски и експертни позиции. Така че мога да Ви опиша какво представляват тези тестове и как да си подготвите сама такъв.
Приемате времето за решаване да е примерно 1 час. Подготвяте 15-25 въпроса. Можете и да намалите времето и броя на въпросите. Уточнявате нормативните актове, с които кандидатите тр. да работят. Включвате принципни въпроси от тях- по-общи, на ниво легални дефиниции, срокове, и т.н. и по-конкретни. Най-лесното е да направите няколко варианта на една и съща разбпоредба и да питате кее е вярното. Обаче не хвърляйте кандидатите в прекалени подробности, човек не може да назубри всичко ;))
Pitanka

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 15:37

Благодаря Ви много, понеже не съм се явявала на такъв конкурс нямам и понятие точно какво изискват. Конкурсите на които се явявах преди време бяхя меко казано псевдо такива...Но все пак и това е нещо...Отново благодаря.
vesina4
Младши потребител

Мнениеот Иван » 25 Окт 2004, 16:25

Колега, много съм любопитен - бихте ли написала за коя община става въпрос? На юг от София се провежда в Пловдивска област, което не е много близо-община Раковски. Може би съм пропуснал "вашия" конкурс"?
Иван

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 16:57

Ами става въпрос за община Мирково, ако Ви говори нещо, сравнително близо е до София
vesina4
Младши потребител

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 17:02

Конкурса не е мой /само уточнявам/...т.е. няма да го провеждам аз, нито съм заинтересувана, просто помагам...
vesina4
Младши потребител

Мнениеот Иван » 25 Окт 2004, 17:03

Да, говори ми, благодаря Ви.
Иван

Мнениеот vesina4 » 25 Окт 2004, 17:11

Моля няма защо, пак заповядайте...
vesina4
Младши потребител

Назад към Конкурси, изпити