начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

държавни изпити

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

държавни изпити

Мнениеот m » 08 Окт 2004, 19:21

здравейте!След 2 седмици ми предстоят и трите държавни изпита по право, а изобщо не съм наясно как протичат, на какво ниво е изпитването, отношението на изпитващите към бъдещите колеги. Честно казано съм доста притеснена, но най-вече поради информационното затъмнения.Иначе чета от няколко месеца и по трите изпита и съм убедена че повече от това не можех да дам от себе си. Благодаря предварително на колегите които с радост ще споделят опита си от този не толкова приятен спомен!
m

Re: държавни изпити

Мнениеот галина » 08 Окт 2004, 19:55

Зависи в кое учебно заведение учиш колега.От все сърце ти пожелавам да се пребориш и с трите изпита.Но дори и да не успееш,не е болка за умиралка.Лично аз никога няма да забравя тези дни прекарани на 4-ия етаж в Алма Матер.Стоиш пред вратата,трепериш ,стискаш книжка под ръка и преговаряш с най-близкия до теб колега отново и отново поредния въпрос.Като се сетя.......Отворя книгата-все едно аз съм я писала,затворя я-все едно друг е чел.Но,не се притеснявай.Това са преживявания,към които всеки от нас се връща доста често и ти става приятно.Но,така или иначе изпитващите са най-ужасното нещо.Те си мислят,че са голямата работа, а не е така. Те просто са едни"канцеларски плъхове",които пишат книжки,карат студентите да си ги купуват, а пък ако ги пуснеш в залата съм сигурна,че такъв батак ще направят........
УСПЕХ КОЛЕГА ! ПИШИ КАК СА МИНАЛИ ТВОИТЕ ИЗПИТИ!
галина

Мнениеот Anita_79 » 08 Окт 2004, 20:04

Зависи много от изпитващите. Аз бях чела много теория, но при мен се случи така, че след като развих теоретичните си въпроси, ме питаха и практически въпроси, за да разберат дали например съм чела съдебна практика. В началото се смутих, изобщо не очаквах такъв начин на изпитване /например по НПН/, но като обмислиш добре въпроса ще се справиш! Освен това много от изпитващите са субективни. Не обичат да те видят притеснен, уплашен, тогава те навират в миша дупка. Иначе не е толкова страшно. Стига да си чел, но с разбиране, а не зубрашката. Успех!
Anita_79

Мнениеот Гери » 09 Окт 2004, 09:56

Ето ти линкче http://www.consult-bg.com, има хубав синтез по ППН и НПН в раздел изтеглете си...
Всъщност ето ти бърз линк:
http://www.consult-bg.com/index.php?mod ... oad&cat=34
Гери

Назад към Конкурси, изпити